Maak hier uw afspraak voor en optometrisch basis onderzoek

Een optometrisch basis onderzoek is een standaardprocedure uitgevoerd door een optometrist om de algemene gezondheid van de ogen te beoordelen en eventuele zichtproblemen te diagnosticeren. Het omvat verschillende tests en evaluaties, waaronder:

  1. Visuele acuïteitstest: Deze test meet hoe scherp uw zicht is op verschillende afstanden. U leest mogelijk letters of symbolen op een kaart vanaf een bepaalde afstand.
  2. Oogdrukmeting: Dit is een test om de intraoculaire druk te meten, wat belangrijk is voor het opsporen van glaucoom.
  3. Refractietest: Deze test bepaalt uw brilsterkte en of u bijziendheid, verziendheid, astigmatisme of presbyopie heeft.
  4. Oogbewegingstest: Hierbij wordt gekeken naar de coördinatie en bewegingsbereik van uw ogen om eventuele problemen met de oogspieren te identificeren.
  5. Gezondheidsevaluatie van het oog: De optometrist zal uw ogen onderzoeken met behulp van een spleetlamp om de gezondheid van het hoornvlies, de lens, het netvlies en de oogzenuw te beoordelen.
  6. Pupilreactietest: Dit controleert de reactie van uw pupillen op licht, wat kan wijzen op neurologische problemen.

Op basis van de resultaten van deze tests kan de optometrist een diagnose stellen en een behandelplan of vervolgafspraak aanbevelen, zoals het voorschrijven van een bril of contactlenzen, doorverwijzing naar een oogarts voor verdere evaluatie of behandeling van oogziekten.

Tijdens dit onderzoek worden geen oogdruppels gebruikt die uw gezichtsscherpte beïnvloeden, dus komt u met ‘eigen vervoer’ dan kunt u het na onderzoek veilig naar huis kunnen rijden zonder problemen met uw zicht.  Oogkaart

Handig:

Eerder een oogonderzoek gehad ? Neem zoveel mogelijk uitkomsten mee ter vergelijking.

Zo werkt het:

  1. Zoek rechtstreeks in de agenda naar een beschikbare de dag, en tijdstip die u vast.
  2. Vul zoveel mogelijk relevante gegevens in.
  3. Een rond uw reservering af met een geheel of gedeeltelijke betaling van dit onderzoek.
Laden...