Maak hier de afspraak voor een optometrisch vervolg onderzoek

Een volledig optometrisch oogonderzoek is een uitgebreide evaluatie van de gezondheid en het functioneren van de ogen, uitgevoerd door een optometrist. Het omvat vaak alle aspecten van een standaard oogonderzoek, zoals het meten van de visuele acuïteit, refractietesten voor het bepalen van de brilsterkte, en het controleren van de oogdruk.

Wat dit onderzoek onderscheidt, is dat het ook procedures omvat zoals:

  1. Pupilverwijding: Door het toedienen van oogdruppels worden de pupillen tijdelijk verwijd, waardoor de optometrist een beter zicht krijgt op de interne structuren van het oog, zoals het netvlies en de oogzenuw.
  2. Geavanceerde beeldvormingstests: Dit kunnen tests omvatten zoals optische coherentietomografie (OCT) om de lagen van het netvlies in detail te bekijken, of een gezichtsveldtest om eventuele gezichtsvelddefecten te detecteren.
  3. Beoordeling van de ooggezondheid: De optometrist kan gebruik maken van speciale apparatuur, zoals een spleetlamp, om het voorste en achterste segment van het oog grondig te onderzoeken op tekenen van oogaandoeningen zoals glaucoom, maculadegeneratie of diabetische retinopathie.
  4. Binoculair zichtonderzoek: Hierbij wordt gekeken naar de samenwerking tussen de ogen en hoe ze samenwerken om diepte te zien en goed te focussen.

Het volledige optometrisch oogonderzoek is bedoeld om een ​​grondige beoordeling van de ooggezondheid te bieden en eventuele afwijkingen of problemen op te sporen. Daardoor is een vroegtijdige interventie mogelijk zodat de beste zorg voor de ogen kan worden geboden.

Laden...