Bel ons ! 050-5790220|info@jgk.nl

Contactlenzen voor kinderen

/Contactlenzen voor kinderen
Contactlenzen voor kinderen 2017-11-18T14:38:54+00:00
 

Kinderen & Contactlenzen.

 

 

Cosmetische aanpassingen: 

Daglenzen bij kinderen contactlenzen
Wanneer er geen medische reden is om lenzen te gaan dragen, maar toch gekozen wordt om een bril door lenzen te vervangen, spreken we van een cosmetische aanpassing.
Contactlenzen zijn ook voor kinderen prima en veilige hulpmiddelen om gezichtsscherpte afwijkingen te corrigeren. Er zijn talloze mogelijkheden hoewel het ook mogelijk is dat lenzen uitsluitend tijdens sport-, of hobby gedragen worden, afgewisseld met een bril. Om pas met lenzen te beginnen op een bepaalde leeftijd is allang achterhaald. Voor de ontwikkeling van de ogen kan het dragen lenzen soms nog wel een voordeel zijn.

 

Medische indicatie:

Bij bepaalde oogaandoeningen en oogziektes zijn contactlenzen zelfs bij zeer jonge kinderen geïndiceerd. Dit gebeurt in samenwerking met uw oogarts en/of orthoptist Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer er een zeer groot sterkte verschil tussen beide ogen is (anisometropie), of wanneer er bijvoorbeeld een staaroperatie heeft plaatsgevonden, of wanneer het de oogstand ten goede komt.

 

Voordelen van lenzen voor kinderen:

 Groter gezichtsveld
 Betere gezichtsscherptekinderen contactlenzen hybride oplossingen
 Groot sterkteverschil
 Minder accommodatie
 Betere oogstand

 

Wanneer liever geen lenzen:

Wanneer een kind met lenzen wil beginnen is een ding belangrijk: Het kind moet het zelf willen, uiteindelijk komt ook het inzetten/uitnemen en onderhoud voor hun verantwoording.
Bij enige dwang van ouders, is succesvol dragen van contactlenzen uiteindelijk vaak tot mislukken gedoemd.
Vanzelfsprekend is de gezondheidstoestand van het oog uiteindelijk doorslaggevend.

 

Wat is er nu speciaal aan contactlenzen voor kinderen:

Behalve wat technische aspecten, qua materialen, en afmetingen, is er geen onderscheid tussen lenzen voor kinderen of volwassenen.
Er is wel een belangrijk verschil in de sterkte ontwikkeling bij kinderen. Wanneer de ogen van uw kind steeds maar achteruit gaan, dan kan de informatie aan deze koppeling u zeker helpen.Myopie controle folder
Ook bij de keuze van het soort lenzen wordt meer rekening gehouden met de leeftijd en daarmee verbonden sportactiviteiten en hobby’s.
Bij het eerste (voor) onderzoek wordt meer tijd uitgetrokken om uw kind optimaal te informeren over de keuzes en mogelijkheden. Meestal wordt daarna een vervolgafspraak gemaakt om de lenzen uiteindelijk verder op te meten, hierbij krijgt het kind voor het eerst een lens in het oog.
Daarnaast wordt er meer tijd gereserveerd voor het leren inzetten, uitnemen en omgaan met de lenzen, en vinden er meer contactlenscontroles en nazorg per jaar plaats.

 

Welke keuze van lenzen:

Om te beginnen is er de keuze tussen harde, vormstabiele lenzen en zachte lenzen.
Maar ook een ortho-k nachtlens is een uitstekende oplossing voor kinderen.

 

Korte opsomming van voor – en nadelen:

Harde-, vormstabiele lenzen:
 Geven een prima gezichtsscherpte
 Worden jaarlijks vervangen
 Bedoeld voor continu dragen (wat lastiger af te wisselen met een bril)
 Weinig en eenvoudig onderhoud, is prima zelfstandig door een kind te doen
 Lastige gewenning ( dus wel even doorzetten)
 Gevoelig voor stofjes en vuiltjes.
 Iets meer kans op verlies
Al met al een zeer veilige en voordelige oplossing die een uistekende correctie geeft.

 

2-wekelijkse vervanglens bij kinderen contactlenzenZachte lenzen:
 In allerlei soorten en uitvoeringen ( daglenzen, weeklenzen, maandlenzen etc)
 Goede oogcorrectie maar voor sommige sterktes ( astigmatisme, cilinders) zijn speciale lenzen nodig.
 Zeer comfortabel, nauwelijks gevoelig voor stof en vuil
 Goed af te wisselen met een bril.
 Meer onderhoud, meer onderhoudskosten.
 Kritisch in hygiëne.
Al met al een comfortabele lens, zeer geschikt om af en toe te dragen, maar wel een duurdere oplossing.

 

Sportlenzen voor kinderen:Sportlenzen voor kinderen

contactlenzen voor kinderen kunnen ook alleen tijdens het sporten worden gebruikt, bijvoorbeeld bij paardrijden, vechtsporten, veldsporten etc. Een aantal lenzen zijn uitstekend af te wisselen met een bril, en zeer geschikt om bijvoorbeeld enkele dagen of dagdelen per week te gebruiken.

 

Ortho-k nachtlenzen:

Ortho-k contactlenzen voor kinderen.Dit is een bijzondere harde-, vormstabiele lens die alleen tijdens de slaap gedragen wordt. 
‘s Morgens na het opstaan worden de lenzen uit de ogen genomen, en uw kind kan de hele scherp zien zonder bril of contactlenzen. Meer informatie vindt u onder de rubriek de ortho-k nachtlenzen.
Deze lenzen zijn uitgebreid getest en bestudeerd, uit toonaangevende studies blijkt dit type lens bijzonder geschikt voor kinderen (The Longitudinal Orthokeratology Research
in Children (LORIC)) en zijn deze lenzen in staat een verdere achteruitgang van de ogen sterk af te remmen.(Contact Lens And Myopia Progression (CLAMP)

 

De kosten voor contactlenzen voor kinderen: (tot 16 jaar)

 
Het dragen van contactlenzen voor kinderen is volledig verzorgd inclusief controles, lenzen en onderhoudsmiddelen (vloeistoffen en bewaardoosjes) te regelen via het Free-Lens-Plan. Hierbij betaalt u eenmalig een startbedrag en vervolgens een vast bedrag per maand. Het bedrag dat u per maand betaalt is plusminus vanaf € 18,= , het startbedrag is afhankelijk van de keuze van de lenzen.
Natuurlijk kunt u de lenzen ook buiten het Free-Lens-Plan aanschaffen. Met een aparte Service Card bent u dat eveneens verzekerd van een optimale nazorg.
Maakt u bij gelegenheid een vrijblijvende afspraak voor het bespreken van de mogelijkheden.
 

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.