Corona crisis en onze optometrische contactlens centra

Laatste update: 01-04-2020

Beste klant,

Helaas beïnvloedt het heersende Corona virus ook de werkzaamheden tijdens de optometrische onderzoeken, contactlens aanpassingen en controle in mijn praktijk. Daardoor heb ik besloten om voorlopig alle reguliere afspraken voor de komende tijd af te zeggen. Inmiddels is eenieder die dit betreft op de hoogte gebracht. Ik dank u bij deze voor uw medewerking en begrip.

De vooruitzichten zijn tot op heden nog onduidelijk; ik probeer u via dit medium zoveel mogelijk op de hoogte te houden. De maatregelen die ik tot nu toe genomen heb, zijn vanuit mijn opvatting van eigen verantwoordelijkheid opgesteld. Vragen, opmerkingen en verbeteringen zijn daarom van harte welkom.

Omdat alle handelingen bij de oogmetingen, contactlens controles, oogonderzoeken etc. op zeer korte afstand verricht worden, is er een te groot risico voor besmetting.

Wij zorgen goed voor u, wanneer u goed voor ons zorgtCorona maatregelen in onze optometrie praktijk

Maatregelen i.v.m. het Coronavirus tot nu toe:

 1. De openingstijden van het Optometrisch centrum in Groningen zijn gewijzigd:
  Dinsdag 14.00 uur tot 17.30 uur
  Donderdag 14.00 uur tot 17.30 uur
  Zaterdag 10.00 uur – 14.00 uur
  Op deze dagen en tijden kunt u terecht voor afhalen van producten.
 2. Optometrische onderzoeken, controles oogmetingen etc. zijn voorlopig niet in te plannen.
 3. Voor vragen kunt u via verschillende opties contact met ons opnemen:
  Via de site www.jgk.nl kunt u chatten, rechtsonderaan kunt u zien of er iemand beschikbaar is.
  De telefoon blijft tijdens bovenstaande uren bereikbaar.
  Via het gratis webcamconsult kunt u rechtstreeks in contact komen met de optometrist. Daarvoor zijn bepaalde, vaste tijden beschikbaar. U leest er meer over op deze website.
 4. Via de webwinkel www.Lenshouse.nl kunt u gemakkelijk en voordelig uw vloeistof, lenzen en accessoires thuis laten bezorgen.

Levering van contactlenzen en vloeistoffen:

 • Neemt u deel aan het Free-Lens-Plan, dan worden uw bestellingen normaal naar uw huisadres verstuurd, zoals u dat van ons gewend bent.
  Heeft u lenzen nodig, en zijn uw gegevens bij ons bekend , dan kunt u bellen tijdens de openingsuren of stuur een e-mail. U ontvangt een e-factuur, en de bestelling wordt naar uw huisadres verstuurd.
 • Of maak gebruik van onze webwinkel www.Lenshouse.nl , daar vindt u alle vloeistoffen, lenzen en accessoires voor uw lenzen, droge ogen etc.

Wat te doen wanneer er sprake is van spoed situaties bij oogproblemen en contactlens problemen:

Maatregelen i.v.m. het Coronavirus in spoedsituaties:

Als het echt niet anders kan, dan kunt u een beroep op de optometrist doen:

Bij noodsituaties, kunt u een beroep op de optometrist doen, De voorzorgsmaatregelen die er voor en na uw bezoek worden genomen leest u verderop. Houdt u rekening met de volgende punten:

 1. Neemt u via een van bovenstaande opties contact op voor informatie en advies. Zonodig weet uw huisarts ons ook via de beveiligde zorgmail te bereiken.
 2. Heeft u griepverschijnselen en oogklachten, doe dan in ieder geval uw contactlenzen uit, en draagt ze pas weer na akkoord van de specialist.
 3. Kom alleen wanneer het echt nodig is en met telefonische voormelding naar de praktijk, liefst met uw eigen mondkapje.
 4. Dit optometrisch consult wordt in rekening gebracht, de kosten hiervoor € 69,50

Maatregelen voor, tijdens en na uw onderzoek:

Voor uw bezoek wordt apparatuur gereedschap etc. schoongemaakt met 70% alcohol.

Tijdens het onderzoek:

Naast deze gebruikelijke hygiëne maatregelen (handen wassen, desinfecteren etc.) worden er tijdens de onderzoeken handschoenen gedragen.

Na uw bezoek:
worden, naast de gebruikelijke hygiëne maatregelen in de onderzoeksruimte tevens deurposten, deurklinken, stoelleuningen en armleuningen met 70% alcohol schoongemaakt.

Tot zover de voorlopige acties, ik dank u voor uw medewerking en hoop u ook via de webwinkel www.lenshouse.nl van dienst te kunnen zijn.

Jan de Groot
Optometrist MSc.