Bel ons ! 050-5790220|info@jgk.nl

Nieuwe acc

Nieuwe acc 2017-07-17T10:00:53+00:00

Auto Correctieve Contactlenzen (ACC):

 

Een ACC lens is een harde zuurstof doorlatende contactlens, die u overdag een aantal uren uit kunt doen, terwijl u dan toch scherp kunt zien.’s Nachts doet u de lenzen gewoon uit.
Ideaal tijdens sporten, of stoffige klusjes met een aanvaardbare levensduur van ca. 2 jaar en voordeliger dan de Ortho-K nachtlenzen.
Waarom zou u kiezen voor de ACC-lens, en wanneer liever voor een nachtlens
Beide lenzen hebben natuurlijk hun voor en nadelen, maar een belangrijk verschil, behalve het kosten aspect, dat bij de ACC lenzen duidelijk gunstiger is, is dat het misschien niet uw bedoeling om de hele dag zonder lenzen te lopen, maar dat u een aantal uren meer dan voldoende vind.
Uw lenzen zijn daardoor gemakkelijker af te wisselen met een bril en minder kwetsbaar, waardoor de levensduur gunstiger uitvalt. Qua onderhoud zijn deze lenzen te vergelijken met de traditionele flexibele, zuurstofdoorlatende harde lenzen.

Een prijsindicatie:

Voor een eerste aanpassing van deze lenzen betaalt u, inclusief aanpaskosten ca. € 790,= per paar. Vervanging van deze lenzen met een geldige Service Card kost u ca. € 460,= per paar.
Maak voor meer informatie een afspraak met uw optometrist-contactlensspecialist.

Doelgroep voor autocorrectieve lenzen:

In principe is het mogelijk iedere negatieve sterkte van uw ogen tot “nul” te reduceren. Uitgaande van een oogsterkte die niet hoger dan -6.50 dioptrie mag zijn. De ACC wordt toegepast bij bijziendheid (myopie) en/of astigmatisme.
  • Bij bepaalde hobby’s of sporten kan het een uitkomst zijn wanneer u tijdelijk uw lenzen niet hoeft  te dragen, maar toch scherp kunt blijven zien.
  • Voor een aantal beroepen, is het heel belangrijk om, ingeval van nood, ook zonder contactlenzen goed te blijven zien, u bent niet meer van uw bril of lenzen afhankelijk.
  • Bij een snelle irritatie van de ogen, is bij een korte draagtijd, het dragen van flexibele contactlenzen vaak prima vol te houden.Ook een snelle achteruitgang van de ogen tegen te gaan, is de ACC een probaat middel, en geschikt voor iedere leeftijd.
  • De ACC aanpassing, is het veiligste alternatief voor myope correctie, zonder medische ingreep, veilig en volledig omkeerbaar.
  • Geschikt voor de na correctie, na een chirurgische refractie correctie. Ziet u op tegen een dure en risicovolle chirurgische ingreep, kies dan voor de eenvoudigste  oplossing: de ACC.
  • Ook voor correctie van astigmatisme en cilinders.
  • Bent u ouder dan 45 jaar, dan blijft een leesbril in combinatie met de ACC lens vaak onvermijdelijk.

Belangrijke voordelen van auto correctieve lenzen:

De gezichtsscherpte tijdens het dragen van de ACC is altijd optimaal.
In tegenstelling tot een operatieve ingreep, is het proces omkeerbaar. Wilt u dus weer terug naar de “oude” situatie, dan kan dit ten alle tijde.
De kwaliteit van de cornea heeft er niet onder te lijden.
Een ACC behandeling is pijnloos en gaat “ongemerkt” aan u voorbij.
Het kostenaspect is aanzienlijk gunstiger (hierover kunt u verderop meer van lezen).

Belangrijke nadeel van auto correctieve lenzen:

In tegenstelling tot de ortho-k nachtlenzen wordt een eventuele achteruitgang van de ogen (myopisering) niet beinvloed. 
 

Werkwijze

Met behulp van cornea meetapparatuur, wordt het oppervlak van de cornea gescand. Aan de hand van deze zeer nauwkeurige gegevens wordt een ACC aangepast. Deze lens zorgt ervoor dat het centrale gedeelte van de cornea een andere vorm krijgt, en op korte termijn deze vorm behoudt. Door deze vormverandering, veranderd sterkte van het oog. In sommige gevallen is het noodzakelijk dat een serie lenzen nodig is om het eindresultaat te bereiken. De duur van het hele proces is afhankelijk van ondermeer de beginsterkte van de ogen.
Is de eindsituatie bereikt, dan worden de lenzen afhankelijk van de behoefte per dag of om de paar dagen gedragen. Ook is het mogelijk de lenzen gedurende de slaap te dragen, en de rest van de dag de lenzen uit te laten.
Met de ACC kunt u vanaf het eerste moment af, goed zien. De lenzen hebben bovendien een hoog draagcomfort. Om een zo goed mogelijk inzicht te krijgen van het verloop, wordt u hierbij volop betrokken, met het bijhouden van periodieke gegevens.

Aanpassing, begeleiding en nazorg

In een groep van contactlensspecialisten en oogartsen in Nederland, wordt gelijktijdig en in een samenwerkingsverband aan dit project gewerkt. Een uitgebreide geschiktheidtest kan op een van onze aanpasadressen bij u in de buurt gebeuren. Hiervoor wordt € 39,50 in rekening gebracht. Voor de uiteindelijke aanpassing, wordt na deze test een afspraak gemaakt. Na de definitieve aanpassing, of in ieder geval binnen een periode van 3 maanden, is een controle afspraak in ziekenhuis “Talma Sionsberg” in Dokkum noodzakelijk. Een van de oogartsen aldaar begeleidt de ACC aanpassing.
De verdere controles en nazorg worden zoveel mogelijk op uw aanpasadres uitgevoerd.
Uiteindelijk verwachten wij u minimaal 1x per jaar voor controle, en is iedere 2 jaar een bezoek aan een oogarts gewenst.

Voorwaarden en kosten bij auto correctieve lensaanpassing:

De totale startkosten aan de aanpassing op beide ogen bedraagt ca € 690,= tot € 795,= Hierbij inbegrepen zijn, contactlenzen, vloeistoffen, controleposten en reguliere oogartsbezoeken.
De exacte kosten worden tijdens de screentest bepaald, zodat u weet waar u mee af bent. Dit geldt ook voor de teruggave, en garantie.
 

WooCommerce Products Filter

additionele tekst
show blocks helper

LENSTYPE:

  • Show more

EIGENSCHAPPEN:

FABRIKANT:

MERKNAAM:

KIES HIER DE STERKTE:

KIES DE CILINDERSTERKTE

KIES DE ASRICHTING

KIES DE LEES ADDITIE

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.