Contactlens aanpassing in detail

Wanneer we het over het aanpassen van contactlenzen hebben, betekent dat een lens helemaal aan de vorm en eisen van uw oog worden aangepast. Dit gebeurt soms met zogenaamde aanpaslenzen. Dat zijn de lenzen die qua vorm, en sterkte zoveel mogelijk bij juiste maten en voorwaarden voor uw oog in de buurt komen. Met die lens worden de “puntje op de i” gezet, en dat is de basis voor de lens die uiteindelijk voor u besteld wordt. In het andere geval wordt de gegevens zoals pasvorm, sterkte vooraf helemaal door de optometrist bepaalt.

Maar vaker wordt gebruik gemaakt van de Eye Surface Profiler (ESP). Een instrument dat de gegevens van het oogoppervlak, het verloop en alle onregelmatigheden van het oogwit, tot 20 mm exact in grootte, hoogte en locatie vastlegt. Met deze gegevens als uitgangspunt en een volledig contactlens ontwikkeling programma kunnen alle soorten zachte, vormstabiele lenzen worden aangepast. Eaglet ESP ( eye surface profiler

Met de ESP hebben we de beschikking over kennis, kunde en materialen van vrijwel alle contactlens laboratoria, binnen en buiten Europa.

 

Het aanpassen, leveren en controleren van alle soorten en merken contactlenzen is de corebusiness. Jan de Groot Kontaktlenzen is van (vrijwel) alle markten thuis. Zonder enige binding, zonder enige verplichtingen een ruime marktkennis.

U kunt terecht voor serieus advies, maar ook voor het laten aanmeten/aanpassen van de verschillende mogelijkheden op gebied van contactlenzen.

Of het nu gaat om specialistische medische contactlenzen zoals handgeschilderde scleralenzen, occluderende zachte lenzen of keratoconuslenzen, of voor speciale lenzen voor kinderen.

Problemen met uw huidige lenzen, of gewoon eens een second opinion ?

Jan de Groot Kontaktlenzen is u hierbij graag van dienst. Heeft u een bijzonder opdracht, neem gerust eens contact op, misschien kan ik u daarbij helpen. In het linkermenu ziet u wat overzichten van de verschillende aanpasprocedures van contactlenzen.

U kunt terecht voor:

Alle soorten “zachte standaardlenzen” zoals daglenzen, weeklenzen 2-weekvervanglenzen, maandlenzen kwartaallenzen, met of zonder extreme cilinders, multifocaal of met kleur.

En natuurlijk voor de alles soorten vormstabiele harde lenzen in de meest uiteenlopende uitvoeringen.

Maar scleralenzen, handbeschilderde zachte en harde lenzen, occluderende lenzen, ptosislenzen, keratoconuslenzen en pinhole lenzen zijn nog maar een kleine greep uit het uitgebreide assortiment waarbij ik u mogelijk van dienst kan zijn.