Bel ons ! 050-5790220|info@jgk.nl

Cosmetische Kleurlenzen

/Cosmetische Kleurlenzen
Cosmetische Kleurlenzen 2017-10-05T18:09:24+00:00

 

 

Cosmetische kleurlenzen:

 

 

Wanneer een oog door een aangeboren of verworven oorzaak beschadigd is kan een contactlens zo’n oog vaak weer een fraai uiterlijk geven.
Wanneer dit oog verder normaal functioneert, dan is een contactlens met kleur een mogelijkheid. Gaat het om een blind oog, dan wordt ook een schaalprothese gebruikt. Vaak worden de camouflage lenzen door de zorgverzekeraar vergoed.
Met contactlenzen worden er diverse uitvoeringen in zowel gekleurde harde lenzen, zachte lenzen maar ook scleralenzen gebruikt. 
Met een cosmetische kleurlens is het mogelijk om een volledige of gedeeltelijke beschadiging van een oog te camoufleren. Daarvoor zijn er een aantal ‘standaard kleurlenzen’ voorzien van een voor geprinte iris met een open of gesloten pupil. Deze lenzen worden prosthetic lenzen genoemd en zijn een snelle en effectieve oplossing. Prosthetic lens
voor de
maar ook gedeeltelijke beschadigingen van het oog zoals bijvoorbeeld een iris colo boom, waarbij een deel van de iris ontbreekt of beschadigd is, te bedekken.
Ook bij ooglid correcties worden cosmetische lenzen gebruikt, volg deze koppeling voor lenzen die een ptosis kunnen corrigeren.
Bij een diepe beschadiging kan het voorkomen dat er voor het bepalen van de juiste maat en vorm van de contactlens eerst een afdruk van de oogbol gemaakt moet worden.
Aan de hand van deze oogafdruk wordt de juiste maat voor de contactlens bepaald. Dan volgt eerst een zogenaamde aanpaslens, die gemaakt is naar de maten van de oog-afdruk. Indien wordt de pasvorm nog iets aangepast, en vervolgens kan de contactlens in de juiste kleuren (handmatig) worden geschilderd.
De voorbereidende werkzaamheden en het maken van deze afdrukken en tegenafdrukken, worden door de optometrist-contactlensspecialist in Groningen verricht. Voor meer informatie volgt u deze link.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.