Therapie bij droge ogen

Gouttes Bleu voor wittere ogen

Wat doet JGK voor u bij therapie droge ogen:

Jan de Groot Kontaktlenzen (JGK) heeft zich gespecialiseerd op het gebied van droge ogen en effectieve therapie hiervoor. (Klik op deze link voor meer informatie)
Wanneer u maar af en toe last heeft van droge ogen, zijn er talloze druppels en zalfjes die verlichting geven bij droge en branderige ogen. Kijk in de webwinkel voor vloeistoffen bij droge ogen.
Met of zonder conserveringsmiddelen, in zogenaamde pipetten of in flesjes. Maar wist u dat er een aantal voedingssupplementen zijn die uw traansamenstelling gunstig beinvloeden ?
 

Ooglidmasker bij therapie droge ogen

Met een handig oogmasker, kunt u de kliertjes in uw oogleden optimaal verwarmen. Zo behandeld u slecht functionerende kliertjes en verstoppingen. Wanneer u daarna een goede ooglidmassage doet, gaan de klieren beter werken en krijgt u een betere traanfilm. Met een gezonde traanfilm gaat u betere zien, en verdwijnen de klachten van branderige en rode ogen. Bovendien verzorgt een goede traan laag een betere opname van de zo noodzakelijke stoffen.

Als u twee maal daags, 10 minuten therapie met dit oogmasker therapie droge ogen uitvoert dan zorgt dat voor een veel betere conditie van de traan laag en een ontspannen gevoel in de oogleden (klik hier voor prijs en beschikbaarheid).

Ooglid roller: ontspannende werking voor oogleden 

Vermoeide, “dikke” oogleden en een gevoel van een strakke huid, vaak gepaard met jeuk of branderige ooglidranden.
Deze vermoeidheid rond de oogleden is ook van invloed bij het dragen van contactlenzen. Vooral wanneer u een lange tijd  heeft doorgebracht in een droge of vervuilde omgeving en als u niet genoeg slaap heeft gehad.
De belangrijkste functie van de oogleden is het beschermen van de ogen en het schoonvegen en verspreiden van de tranen. De ogen en oogleden zijn zeer gevoelig voor ongunstige omstandigheden en voor uitdroging. Wanneer u uw oogleden goed verzorgt, dan geeft dit een soepel en ontspannen gevoel.
Acuaiss ooglid roller met hyaluronzuur en dexpanthenol is een verfrissende gel die de huid rond de oogleden hydrateert en repareert. De formule heeft een olie-vrij, gel-achtige textuur. Het bevat hyaluronzuur en vitamine B5 (dexpanthenol) om de huid te hydrateren en verminderen het gevoel van strakheid rond de oogleden. Hyaluronzuur helpt om de waterbalans in de structuur van de huid in de ooglidgebied houden en helpt het binden van de watermoleculen aan het ooglid weefsel. Vitamine B5 (dexpanthenol) is gerelateerd aan de processen die betrokken zijn bij de celregeneratie. Daarmee helpt u ook om de symptomen van ontsteking te verminderen in de oogleden en verhoogt het gevoel van comfort. Dit product vindt u in de webwinkel, volg de link.

Maar er zijn meer mogelijkheden bij droge ogen:

Blephasteam stoombril bij droge ogen
Voor een intensieve ooglidbehandeling is er een stoombril waarmee op effectieve wijze de klieren in uw oogleden worden verwarmd tot 40° C.
De Blephasteam® stoombril is een apparaat dat vochtige warmte-technologie levert. Hiermee verwarmt u de oogleden om zo de kwaliteit van de traanfilm te verbeteren. 
De verwarming tot 40° C. is juist genoeg om de klierstof vloeibaar te maken. Daarmee voelt het gebruik van de stoombril aangenaam warm aan.
In combinatie met ooglid massage en een intensieve ooglid hygiene, worden de klieren gestimuleerd, en eventueel verstoppingen verholpen. Dagelijks 10 minuten stoombril gebruik zorgt voor betere expressie van de ooglidklieren en daarmee ook de gezondheid van het oogoppervlak.
De Blephasteam® stoombril kunt u via onze webwinkel kopen of voor kortere of langere tijd huren. Volg deze link voor meer informatie over kopen of huren nam een Blephasteam® stoombril.

Andere opties bij droge ogen: 

JGK Blephex® behandeling: Verwarming, massage en optimale reiniging van de ooglidranden en Meibom kliertjes. 

Tijdens de JGK Blephex® behandeling, worden de ooglidrandengoed onderhanden genomen. Na een uitgebreide ooglid hygiëne worden de Meibom kliertjes gestimuleerd en worden vervolgens de ooglidranden met de Blephex  zorgvuldig gereinigd. Wanneer u belangstelling heeft voor deze therapie droge ogen behandeling, maak dan s.v.p. een afspraak, die ca 40-50 minuten duurt. Voor meer informatie over de Blephex behandeling, volg deze link.

Punctum plug inserter