Informatie over de week & 2-weeklens:

Week & 2-weeklens Acuvue

Algemeen:

Soms is het gewoon ideaal wanneer u uw contactlenzen ‘s nachts niet meer hoeft uit te doen. U wordt wakker, en u heeft direct een scherpe, vrije blik. Ook in de situaties waarbij oproepdiensten, nachtdiensten en wachtdiensten voorkomen, kan de week & 2-weeklens uitermate goed van pas komen. Doordat de lens heel dun is en zeer zacht, past de lens zich gemakkelijk aan aan de vorm van het oog, die vanwege de geringe dikte van de lens gewoon kan blijven “ademen”. Nog voordat de lens vervuilt wordt deze weer vervangen, en kan daardoor geen belasting van uw oog veroorzaken. Zodoende bent u iedere dag verzekerd van een goed zicht en een comfortabel gevoel.

Naar boven.

Een oud type week & 2-weeklens Focus

De eigenschappen van 2-week vervanglenzen:

Wanneer u voor het eerst met deze lens te maken krijgt, zal het u opvallen dat u na enkele minuten de week & 2-weeklens al niet of nauwelijks bespeurt. U hoeft er dan ook niet aan te wennen en kunt u de lens direct volop gaan dragen.

Naar boven.

Draag eigenschappen:

Vanwege de minimale dikte van de lens past deze zich aan iedere onregelmatigheid op uw oog aan. Zodoende zult u de lens nauwelijks in uw oog bemerken. De lens past als een “zacht huidje” op het oog, zodoende is dit type lens zeer geschikt voor gebruik in stoffige omgeving en door de geringe kans op verlies ook ideaal tijden het sporten.

Naar boven.

Uitvoeringen van week & 2-weeklens:

Met deze contactlenzen kunnen nagenoeg alle soorten en sterktes gecorrigeerd worden. Met contactlenzen wordt het oog directer en zuiverder gecorrigeerd, wat tot gevolg heeft dat men met contactlenzen doorgaans scherper en meer kan zien. Ook een astigmatisme of een cylindersterkte wordt met deze lens aangepakt en er is bovendien een ruime keuze in dubbelfocus lenzen.

Naar boven.

De aanpassing van uw “week & 2-weeklens”.

Na een voorafgaand oogonderzoek, waarbij vooral gekeken wordt naar de traansamenstelling, bloedvaatjes, positie van oogleden etc. wordt met behulp van een keratometer, uw oogbolling gemeten. Deze maat is van belang voor de kromming van uw lens. Vervolgens krijgt u een aanpaslens in het oog. Deze meetlens, houdt u ca. 20 minuten in het oog, waarna over de lens heen enkele metingen worden gedaan. Met behulp van deze lens kan de contactlensspecialist uiteindelijk exact bepalen wat de juiste sterkte en pasvorm voor uw lens moet worden.

In overleg met u moet dan nog een keuze gemaakt worden in het soort van materiaal waar de lens van gemaakt moet worden. De contactlensspecialist kan u daarbij helpen. Vaak is het zo dat er voor het oog meerdere mogelijkheden in materiaalkeuze en leverancier is. Zijn al deze gegevens bekend, dan worden de lenzen voor u besteld. De gemiddelde levertijd van contactlenzen bedraagt 4 werkdagen.

Naar boven.

Het afleveren van de lenzen.

Wanneer uw lenzen eenmaal klaar zijn worden deze eerst nog gecontroleerd. Hoewel de na controle door de fabrikant gebeurt, is een extra controle nooit overbodig. Vervolgens wordt er met u een afspraak gemaakt. Dan leren wij u uitgebreid hoe u deze lenzen moet inzetten, uithalen en onderhouden. Als u hier bedreven genoeg in bent, mag u de lenzen mee naar huis nemen, en volgens gaan dragen. Deze contactlenzen draagt direct de gehele dag en, in overleg met uw contactlensspecialist, ook eventueel ‘s nachts.

Naar boven.

Avaira; week & 2-weeklens maar ook voor maandvervanging

De gewenning aan uw lenzen.

Dan is de rest aan u, en kunt u volgens schema uw lenzen gaan dragen. In het begin is het wellicht een beetje onwennig. U ziet de eerste dagen misschien wat “vreemd” af en toe wat schitteringen.

Naar boven.

De nazorg op uw lenzen.

Vooral in de eerste periode is een regelmatige controle noodzakelijk. Doorgaans wordt bij het afleveren van de lenzen direct een afspraak gemaakt voor een controle na 2 dagen. De specialist doet dan een na controle op sterkte en pasvorm van de lenzen, en kan op al uw vragen een antwoord geven. Naar aanleiding van de bevindingen wordt een nieuwe afspraak gemaakt, meestal na 2 weken. Deze controle worden verder opgevoerd.

Naar boven.

Garantie op uw contactlenzen.

Alle contactlenzen worden geleverd met een mogelijkheid van teruggave. het kan dus zijn dat u vol goede moed met contactlenzen begint, maar dat u na verloop van tijd toch liever overstapt naar een ander soort lens of wellicht helemaal afziet van lenzen. Uw garantieperiode bedraagt doorgaans 2 maanden. Binnen deze periode kunt u de lenzen altijd weer inleveren. U dient dan wel rekening te houden met een eigen risico van plm. € 45,= + € 4,60 per aangebroken contactlens. Het eigen risico bedrag, en de termijn van teruggave staan altijd vermeld op uw aankoopbewijs.

Naar boven.

Meest gestelde vragen over “2-wekelijkse” lenzen.

“Is het dragen van deze lenzen gebonden aan een bepaalde leeftijd?”

Antwoord: Van jong tot oud kan met dit type lens voorzien worden, natuurlijk is de gezondheids toestand van het oog uiteindelijk doorslaggevend. Maar de leeftijd speelt geen enkele rol.

Naar boven.

“Zijn deze lenzen geschikt bij het sporten?”

Antwoord: Bij nagenoeg alle sporten zijn ‘2-week” lenzen prima te gebruiken.

Naar boven.

“Kan ik mijn “2-week” lenzen wisselend dragen met bijvoorbeeld een bril ?”

Antwoord: In nagenoeg alle gevallen is het afwisselen van een “week & 2-weeklens” geen probleem. In combinatie met “harde” moet u er rekening mee houden, dat beide soorten lenzen een eigen onderhoudssysteem hebben.

Naar boven.

“Zijn deze lenzen wel gezond voor mijn ogen?”

Antwoord: Vanwege de geringe dikte van deze lenzen, passen ze zich gemakkelijk aan aan uw ogen. De zuurstofdoorlatenheid van deze dunne lens, staat het normaal functioneren van uw ogen in het geheel niet in de weg. Tijdens de regelmatige controle op uw ogen en lenzen, hebben we hiervoor natuurlijk extra aandacht, want eerlijk is eerlijk, helemaal zonder risico’s is het dragen van contactlenzen niet.

Naar boven.

“Zijn contactlenzen aan een leeftijd gebonden?”

Antwoord: Contactlenzen kunt u vanaf elke leeftijd gaan dragen. Wel moet u er rekening mee houden dat met name bij zeer jonge kinderen, meer controles per jaar noodzakelijk zijn, al dan niet gecombineerd met begeleiding van uw oogarts. Hierin wordt u echter volop voorgelicht door uw contactlensspecialist.

Naar boven.

“Moet ik voor de aanschaf van contactlenzen eerst nog naar de oogarts?”

Antwoord: Onze A.N.V.O.-contactlensspecialisten en O.V.N erkende optometristen hebben een 9 jarige studie met betrekking tot het opmeten van de sterkte en onderzoek van uw oog voor de geschiktheid.
Een gedegen opleiding, die varieert van 8-9 jaar maakt van uw contactlensspecialist een ware deskundige op zijn gebied. Iedere A.N.V.O. contactlensspecialist(e) is gebonden aan het “Reglement van Beroepsuitoefening” van de vereniging. Indien hij/zij handelt in strijd met dit Reglement, verschijnt hij/zij voor een Tuchtcollege. Bij eventuele geschillen kunt u altijd bij de A.N.V.O. in beroep gaan. De A.N.V.O.-contactlensspecialisten zij herkenbaar aan het (beschermde) vignet. Dit geeft u een waarborg voor een objectief advies.

Naar boven.

Tot slot:

Wij leveren alle soorten en merken lenzen met een jarenlange ervaring, dus staat u in dubio of u er nu wel of niet verstandig aan doet om over te gaan op contactlenzen, maakt u dan een afspraak. Vrijblijvend uiteraard, dat spreekt.Welke contactlens u ook kiest, u kunt verzekerd zijn van een objectief advies en een garantie mogelijkheid die aangepast is aan uw wensen.Wij leveren alle soorten en merken lenzen met een jarenlange ervaring, dus staat u in dubio of u er nu wel of niet verstandig aan doet om over te gaan op contactlenzen, maakt u dan een afspraak. Vrijblijvend uiteraard, dat spreekt.Welke contactlens u ook kiest, u kunt verzekerd zijn van een objectief advies en een garantie mogelijkheid die aangepast is aan uw wensen.

Naar boven.