Blephex® ooglidbehandeling:

Onderhoud van de oogleden en ooglidranden met Blephex :

Blephex ooglidbehandelingWat doet de Blephex ? Wanneer men ouder wordt, verandert de samenstelling van de traan laag. Daarmee verandert het natuurlijk afweer systeem van het oog waardoor bacteriën (stafylokokken) gaan overheersen en we gevoeliger worden voor ontstekingen.
Blefaritis is een chronische ontsteking van de ooglidranden. De meest meest voorkomende klachten: jeukerige ogen, branderig, zanderig gevoel, plakkende oogleden, wazig zien, veel en vaak knipperen, rode ogen, last van het (zon) licht. Meestal samen met korstjes en schilfers in de ooghaartjes. De klachten nemen toe bij langer lezen of handwerken, computerwerk en vooral naar het eind van de dag.De Blephex intensief reniging
Bij Meibomitis zijn het vooral de kliertjes in de boven en onderoogleden die verstopt en ontstoken zijn. Behalve veel last van droge ogen, met alle verschijnselen zoals boven genoemd, ontstaat er ook regelmatig een knobbeltje (chalazion) op de oogleden en aan de ooglidranden. Het bobbeltje is meestal pijnloos en kan geen kwaad, maar wanneer het gaat ontsteken kan het wel pijnlijk worden.
De Blephex® ooglidbehandeling wordt gebruikt bij klachten van ontsteking aan de ooglidrandjes (Blefaritis). Maar ook bij verstopte ooglidkliertjes (Meibomian Gland Disease MGD) en bij de behandeling tegen Demodex.

Hoe werkt de Blephex-ooglidbehandeling ?

Met de Blephex® worden van de bovenste en de onderste ooglidranden, de ooglidhaartjes en de uitmondingen van de Meibom kliertjes met een microspons voorzichtig en grondig schoongepoetst. Deze behandeling is absoluut pijnloos maar kan soms wat kriebelen.
De Blephex® behandeling duurt ongeveer 10 minuten, en is een onderdeel van de ooglidhygiëne behandeling die in totaal ca. 30-40 minuten duurt.
Voor een langdurig resultaat is het aan te raden de ooglidhygiëne thuis met de beschikbare middelen voort te zetten. Want helaas komt het maar zelden voor dat de Blepharitis helemaal weg blijft.
Daarom adviseer ik u voor een optimaal effect de Blephex® behandeling met een interval van 4-6 maanden te herhalen.
Ooglidrand voor de Blephex behandeling
De ooglidhygiëne met de Blephex® is een onderdeel in het droge ogen behandeling protocol bij Jan de Groot Kontaktlenzen.
De kosten van de Blephex® ooglidbehandeling kunt u vinden in onze prijslijst.