Bel ons ! 050-5790220|info@jgk.nl

Droge ogen-onderzoek

//Droge ogen-onderzoek
Droge ogen-onderzoek 2017-10-05T17:08:06+00:00

Droog oog onderzoek:

Wat zijn de kenmerken van een droog oog: 

Droge ogen zijn vaak aan het einde van de dag meer merkbaar. Door deze droogte voelen de ogen vaak branderig en/of zanderig aan, u krijgt last van jeukerige ogen. De ogen worden rood, gevoeligheid voor het licht neemt toe en in de meeste gevallen gaat u hierdoor ook minder scherp zien. De klachten nemen vaan aan het einde van de dag toe. Bij serieuze vormen, kunnen droge ogen de kwaliteit van uw dagelijks leven danig verstoren en beinvloeden.
Van droge en pijnlijke ogen kunt u behoorlijk veel last ondervinden, of u nu wel of geen contactlenzen draagt. Aan het einde van de (werk)dag nemen de klachten toe. In eerste instantie kunt u dit probleem nog wel met een kunsttraan of bevochtigingdruppel of ooggel oplossen, maar neemt de irritatie toe dan wordt het tijd voor een professionele aanpak.
Droge ogen ontstaan geleidelijk aan, in de loop van
jaren kan het probleem fors verergeren.
Verschillende onderzoeken geven uiteindelijk
duidelijkheid

Oorzaken & Gevolgen:

Droge ogen ontstaan geleidelijk aan, in de loop van jaren kan het probleem toenemen. Vaak zijn droge ogen gerelateerd aan het dragen van contactlenzen (contactlens geïnduceerde droge ogen = CLIDE). Het lijkt er dan op dat u uw contactlenzen telkens minder lang kan verdragen in de ogen, en dat u veel moet knipperen om nog scherp te kunnen zien.
Medicijngebruik of systemische aandoeningen zoals diabetes melitis, of reumatische aandoeningen, schildklieraandoeningen medicatie zoals bijvoorbeeld bloeddruk medicatie, bèta blokkers, anti depressiva kunnen droge ogen als bijverschijnselen hebben.
Verder hebben leeftijd, hormonale veranderingen, vooral bij vrouwen na de menopauze, een relatie met een verminderde de traanproductie en traansamenstelling.
Na refractieve chirurgie, zoals ooglaseren en cataractoperaties zijn droge ogen vaak een (tijdelijk) probleem, wat u zorgvuldig moet behandelen om de ogen goed te laten genezen.
Maar ook de invloeden van uw dagelijkse werkzaamheden op kantoor zorgt het computergebruik en het vele leeswerk ervoor dat uw knipperfrequentie drastisch verminderd, en het oogoppervlak dus sneller opdroogt.

Droge ogen zijn o.a. een gevolg van:

 1. Te weinig tranen.
2. Een slechte traansamenstelling. 
3. Gebruik bij sommige medicatie
4. Of een combinatie van 1 en 2.
5. Slechte klimatologische omstandigheden

 

Enkele gevolgen van droge ogen:

1. Aanhoudende pijnlijke, prikkende ogen.
2. Branderige ogen.
3. Overmatig tranende ogen.
4. Vermoeide ogen.
5. Jeukerige ogen.
6. Zanderig gevoel in de ogen.
7. Droge ogen beinvloeden uw gezichtsscherpte, u gaat dus ook slechter zien !!

En kunnen chronische ontstekingen aan de ogen ontstaan , waardoor u ook slechter gaat zien en er schade kan ontstaan aan het oogoppervlak,dat de oogconditie opnieuw verergert.Soms zijn droge ogen asymptonisch en merkt u alleen dat uw zicht achteruit gaat.

Zelfmedicatie bij droge ogen:

Vaak is het gebruik van een goede kwaliteit kunsttraan een toereikende oplossing. Deze druppels druppelt u enkele keren per dag in de ogen. De meeste druppels zijn zonder problemen te combineren met alle soorten contactlenzen.
Luchtverbetering en temperatuurbeheersing op de werkplek, door bijvoorbeeld het gebruik van een luchtbevochtiger kan droge ogen vaak aanzienlijk verminderen. Maar ook goede vochtopname, dus veel drinken, helpt u uitdroging (ook van de ogen) te verminderen.
Voor de behandeling van de kliertjes in de oogleden ( een belangrijke factor bij droge ogen) is er een oogmasker die u eenvoudig en meerdere keren kan gebruiken. De EyeBag MDX is gevuld met korrels die lang de warmte vasthouden en deze langzaam afgeven aan de oogleden. U warmt dit oogkussen eenvoudig op in de magnetron of in de oven, en legt deze 10 minuten op de oogleden. Hierdoor wordt de klierinhoud verwarmt, waardoor deze makkelijk de klieropeningen kan verlaten. Doet u dit 2x per dag, dan zorgt dat voor een ontspannen gevoel aan de oogleden en verbeterd uw traanlaag aanzienlijk. Maar u vindt in onze webwinkel ook oogwarmte maskers die u zonder magnetron kunt opwarmen of die direct na openen van de verpakking zelf opwarmen (ideaal voor op reis, onderweg). 
Deze oogkussentjes of oogmaskers kunt u vinden in onze webwinkel. Naast de Eyebag MDX zijn er nog veel meer producten om droge ogen te verlichten.
Wordt u ‘s morgens wakker met pijnlijke ogen, dan zijn er zalven die vooral ‘s nachts effectief de droogte kunnen bestrijden.
Maar als uiteindelijk alle hulpmiddeltjes geen of weinig effect hebben is het misschien toch raadzaam om de hulp van een specialist in te roepen.  

 

De Blephasteam® stoombril:

 De Blephasteam® stoombril is een gepatenteerd medisch hulpmiddel gebaseerd op de originele wetenschappelijke studies van Dr. J. R. Fuller.
Dit apparaat helpt u de traanfilm van uw ogen op een natuurlijke manier te verbeteren waardoor ook de gezondheid van het oog, uw zicht en het comfort verbeterd.
Het voornaamste effect is de verbetering van de dikte en de kwaliteit van de vetlaag van de traanfilm, om de traanfunctie te ondersteunen. De vetlaag van de traanfilm wordt geproduceerd door de Meiboom klieren in de oogleden. Deze klieren kunnen verstopt raken, waardoor er irritatie aan de ooglidranden met korstjes en schilfertjes en droge ogen ontstaan.
De Blephasteam® stoombril is ontworpen om de klieren in de oogleden op een veilige wijze te verwarmen tot 40° C om zo de klierstof in de Meiboom klieren vloeibaar te maken. Door een zachte massage met een lichte druk op de oogleden worden eventuele verstoppingen opgelost. De warmte en het vocht dat ontstaat binnenin de bril, zorgt dat gestolde en harde secreties in de verstopte klieren smelten, zodat het gemakkelijker wordt om klieren door druk en massage vrij te maken.
De Blephasteam® stoombril is goed onderzocht en geheel veilig verklaard. Denk er om dat er uitsluitend originele Blephasteam ringen vochtig in het Blephasteam® apparaat mogen worden geplaatst.

 

Onderzoek starten:

Gezondheid en helderheid van het oogoppervlak is van belang voor een goed functionerend oog. Een gezonde traanfilm is beschermlaag, maar ook een voedingslaag van het oog.
Een goede kwantitatieve en kwalitatieve traanfilm, zorgt voor een hoge optische kwaliteit van het oog.
Met het knipperen van de oogleden wordt de traanlaag aangevuld en ververst, verontreinigingen van het oogoppervlak gespoeld en waar nodig het oogoppervlak hersteld.
De traanlaag van het oog bestaat uit een aantal lagen: een olieachtige vetlaag, een waterige laag en een mucus laag, met alle drie een verder uitsplitsing vormen deze lagen en beschermlaag van het oogoppervlak.
Ingeval van droge ogen is het de kwaliteit en/of de kwantiteit van de traanlaag die door de zogenaamde instabiele traanlaag de droge ogen veroorzaakt.
Tijdens het onderzoek naar droge ogen worden, zover mogelijk, de oorzaken van uw droge ogen opgespoord. Met behulp van een aantal testen de samenstelling van uw tranen beoordeeld.
De hoeveelheid tranen, de traansamenstelling, break-up time ( BUT/TBUT), en misschien wel het meest belangrijke, de osmolariteit van de traanfilm wordt gemeten. 
Droge ogen kunnen een gevolg zijn van vele oorzaken. Er zijn diverse onderzoeken noodzakelijk die worden uitgevoerd met ondermeer een speciale microscoop om uw oog oppervlak nauwkeurig te inspecteren.
Wanneer uw eerste droog oog onderzoek ondergaat dient u rekening te houden met een duur van ca. 45 minuten. Daarbij wordt het probleem zoveel mogelijk in kaart gebracht en samen met u een plan de campagne opgesteld. Droge ogen ontstaan geleidelijk aan, in de loop van
jaren kan het probleem fors verergeren. Houdt u er dan ook rekening mee dat de oplossing van het droge ogen probleem niet direct verholpen is en dat u ons hiervoor een aantal keren moet bezoeken. De ooghygeniste zal u iedere sessie begeleiden.
De kosten die hiervoor in rekening worden gebracht vindt u terug in de prijslijst.
Denk er wel aan dat extra materialen zoals druppels, zalven, punctum plugjes etc. hierbij niet inbegrepen zijn.

Het vervolgbezoek:  

Tijdens het vervolgbezoek worden de resultaten bekeken en gemeten, en een vervolgstrategie afgesproken. Naar verwachting zijn 3-4 vervolgbezoeken noodzakelijk om het probleem onder de knie te krijgen.

Afspraak maken:

Wanneer u hiervoor een telefonische afspraak wilt maken, geeft u dan even door dat het om een droog oog onderzoek gaat. Dan kunnen we daar qua tijdsduur rekening mee houden. Neemt u bij uw eerste bezoek zoveel mogelijk informatie mee over uw eventueel medicijngebruik, ook wanneer het bijvoorbeeld om homeopathische middelen gaat. Belt u voor een afspraak met 050-5790220

 

 

 

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.