Bel ons ! 050-5790220|info@jgk.nl

Demodex Folliculorum

//Demodex Folliculorum
Demodex Folliculorum 2017-09-28T18:10:42+00:00

 

 

Demodex folliculorum: 

 

Demodex spp.Demodex Folliculorum hoort tot de groep mijten, Demodex is minuscuul kleine ectoparasiet, niet zichtbaar met het blote oog, die bij mensen in haarzakjes en talgklieren wordt aangetroffen, vooral in het gezicht (wenkbrauwen, oogleden en rond de neus). 

Bij mensen zijn 2 Demodex soorten actief:

1. Demodex Folliculorum (DF) en 2. Demodex Brevis (DB).
DF zijn in de kleine haarfollikels te vinden en leeft van huidcellen en DB bevindt zich hoofdzakelijk in de talgkliertjes en voedt zich met de talg.

De aandoening met Demodex wordt Demodicosis genoemd.

Demodicosis is te herkennen aan een gevoel dat er iets in het oog zit,wazig zien, roodheid van de ooglidranden, jeuk, irritatie en uitval van oogharen (madarosis). De mijt is vooral ‘s nachts actief, en beweegt zich dan over het gelaat.
Huidproblemen zoals Rosacea, maar ook blepharitis, ooglidrand ontstekingen en droge ogen worden vaak in verband gebracht met de deze mijt.

Net als andere parasieten, kan de aanwezigheid van een kleine hoeveelheid zonder klachten en verschijnselen blijven. Meer nemen de aantallen toe dan geeft dit bovengenoemde klachten.

Door de huid goed te verzorgen is het mogelijk om het aantal Demodex mijten in toom te houden. Dit houdt ondermeer in dat de huid van het gezicht niet met al te vette cosmetica moet worden behandeld. Was daarnaast de huid met een zachte, milde zeep.
Demodex BrevisSoms kan dit piepkleine beestje een berg van (oog)klachten en (oog)problemen veroorzaken. Maar dan er zijn prima mogelijkheden om deze parasiet aan te pakken. Het begint met het constateren van de aanwezigheid van parasiet. Is er een verdenking op de aanwezigheid van Demodex, dan wordt dit aspect tijdens een uitgebreid optometrisch onderzoek, bij Jan de Groot Kontaktlenzen, zorgvuldig onderzocht. 
Meer weten over Demodex Folliculorum, volg dan deze link voor mijn dissertation (in het Engels) over dit onderwerp en een handige Flow Chart voor behandelopties.

 

 

 

 

 

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.