Dag & nacht dragen van uw contactlenzen:

 
Al langere tijd zijn er lenzen verkrijgbaar die u permanent (dat wil zeggen dag en nacht) kan blijven dragen, zonder dat u de lenzen tussentijds hoeft uit te doen.
Deze lenzen zijn vooral ideaal bij onregelmatige werkuren, of nachtdiensten. U houdt deze lenzen tijdens het slapen gewoon in.
Deze zogenaamde Permanent Wear lenses of Contineous lenses (dag & nachtlenzen) zijn er in vele uitvoeringen. Bovendien zijn deze zachte lenzen in nagenoeg iedere sterkte en uitvoering leverbaar. Zo kunt u lenzen krijgen die u variërend van 1 week tot wel 6 maanden achtereen kunt blijven dragen. Ze worden met een ingebouwd leesdeel (multifocaal) en met cilinder (astigmatisme) geleverd, en zijn meestal gemaakt uit de nieuwste silcone hydrogel materialen.

Wanneer u nachtdiensten of waakdiensten heeft, kunnen deze lenzen van pas komen.  Maar er zitten ook wel wat nadelen aan permanent wear lenzen.

Natuurlijk kent deze lens ook wat nadelen:

 U heeft meer kant op ooginfecties en beschadigingen.
 Om alle risico’s te vermijden, is daarom nodig dat er een 3 maandelijkse controle door de optometrist-contactlensspecialist plaatsvindt.
 Het kosten aspect van deze lenzen ligt hoger dan die van de traditionele soorten.

Voor wie zijn deze lenzen geschikt:

 In eerste instantie bij medische toepassingen.
 Bij onregelmatige diensten en werktijden.
 Voor diegenen die motorisch beperkt zijn.
 Voor medische toepassing als bandagelenzen.

Hoewel de permanent wear lens niet het meest gangbare product is, zijn enkele van onze klanten er zeer mee enthousiast over. Bij een goede en regelmatige controle door de optometrist, zijn deze lenzen verantwoord te dragen.
Een “lichtere vorm” van de Permanent Wear lens is de extended wear lens:

Extended Wear lens:

Deze lenzen kunt u dagelijks dragen, en er van tijd tot tijd wel eens een nacht mee slapen. Zeker aan te raden met de nieuwste silicone hydrogel materialen en onder strikte controle van uw optometrist-contactlensspecialist.