Bel ons ! 050-5790220|info@jgk.nl

Implantlenzen voor veraf & nabij

/Implantlenzen voor veraf & nabij
Implantlenzen voor veraf & nabij 2017-10-16T15:33:21+00:00
 

Lensimplantaat:

  

Wanneer kiest u voor een lens implant:

Mensen van wie de ogen niet geschikt zijn voor een laserbehandeling (meestal door een te dun hoornvlies of te hoge afwijking) kunnen in aanmerking komen voor een lensimplantaat. Deze behandeling, gebaseerd op het inbrengen van een permanente lens in het oog kan worden gebruikt om een bijziendheid -25 dioptrie en een verziendheid tot +13 dioptrie te behandelen. De operatie levert meetbare en betrouwbare resultaten De lens die in het oog wordt gezet, is transparant en past zich aan het weefsel van het oog aan. Het kan permanent in het oog blijven zitten en na de operatie ziet of voelt u er niets van. De operatie duurt ongeveer 10 minuten per oog. De ogen worden afzonderlijk behandeld met ten minste twee dagen ertussen en elk oog wordt slechts 1 dag met verband afgeplakt. Gedurende deze periode voelt u geen pijn. De volgende dag wordt het verband verwijderd en de patient kan dan weer zo goed zien, dat hij/zij weer het leven van alledag kan oppakken. Het duurt ongeveer 2-4 weken voordat het zicht weer compleet stabiel is.

Leesbrilcorrecties:

Heeft u genoeg van de leesbril dan zijn er ruime opties om een lens in het oog te laten implanteren waarmee de bril voor veraf en tegelijk de leesbril overbodig wordt.
In een uitgebreid vooronderzoek gaat de optometrist samen met u de meest geschikte opties voor een multifocale implantlens bepalen. Dit hangt deels af van de technische mogelijkheden, van de fysiologische mogelijkheden van uw oog en natuurlijk van uw wensen.
Het vooronderzoek duurt ongeveer anderhalf uur en hierbij worden ondermeer pupil verwijdende druppels gebruikt. Neemt u dus iemand mee, die u achteraf weer naar huis brengt. Na het uitgebreide optometrisch vooronderzoek wordt een nieuwe afspraak gemaakt, op een andere locatie, waarbij u gezien wordt door de behandelende oogarts.
Er is een scala van mogelijkheden met de multifocale implantlenzen, hoge cilinders, hoge sterktes zijn nauwelijks beperkingen. Bovendien krijgt u op deze implantlenzen ruime zichtgaranties. U heeft dus de zekerheid, als u deze lenzen laat plaatsen, dat uw gezichtsscherpte een zeker niveau haalt, en de garantie dat dit, indien nodig achteraf en zonder extra kosten, bijgesteld wordt.

Wat zijn de mogelijkheden:

De bouw van een oog, sterktes en pupildiameters bepalen bij implantlenzen welke uitvoering multifocale lenzen voor u het meest geschikt zijn, maar voor een optimaal resultaat wordt er natuurlijk ook rekening gehouden met uw eisen op dit gebied. Implantlenzen kunnen zowel voor de iris (in de voorste oogkamer), als tussen de ooglens en de achterzijde van de iris worden geplaatst, en ook op de plaats van de ooglens.
Ook zijn er implantlenzen waarmee u, net als vroeger, de sterkte van uw ogen kunt aanpassen van veraf tot dichtbij. Dit zijn de zogenaamde accommoderende lenzen.

Cataract (Staar)

Heeft u een beginnende of gevorderde staar of cataract, dan kunt u de implantlens ook met een ingebouwd leesgedeelte (multifocaal of bifocaal) laten uitvoeren.

Kosten implantlenzen:

Per 1 januari 2011 wordt door veel zorgverzekeraars een deel van de kosten van een implantlens vergoed. Eyescan ooglaserkliniek heeft daarnaast exclusieve prijsafspraken gemaakt met een aantal verzekeraars. Deze korting wordt door Eyescan direct verrekend op uw factuur, u hoeft dus zelf niets te doen.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk:

1.  Vooronderzoek

Hiervoor kunt u bellen met 050-5790220, houdt u rekening met een onderzoektijd van ongeveer 2 uur. Hierbij worden de verschillende mogelijkheden voor u samen met u bepaald, en uw ogen nauwkeurig en uitgebreid op geschiktheid en sterktes getest. Tijdens het onderzoek krijgt u druppels voor het inspecteren van uw ogen, daar kunt u tot enkele uren na het optometrisch onderzoek nog hinder van hebben, zorgt u dus voor dat iemand u naar huis brengt. Daarna wordt een afspraak met u gemaakt voor een medisch consult bij de oogarts. De kosten voor dit vooronderzoek kunt u vinden in de prijslijst.

2. Onderzoek oogarts:

Bij de oogarts worden de medische mogelijkheden bekeken, daar wordt nog een laatste meting verricht die betrekking heeft op de gegevens voor de implantlenzen. Heeft u nog vragen, dan kunt u deze gerust stellen, u ontvangt uitgebreide informatie afgestemd op uw gegevens.

3. Behandeling:

De dag voor de behandeling kunt u normaal eten en drinken. Gebruikt u medicatie, gaat u daar dan gewoon mee door, u hoeft niets te stoppen. Het oog dat behandeld wordt, krijgt enkele druppeltjes, die het oog plaatselijke verdoven. Bij deze druppel-anesthesie kan het oog nog wel bewegen. De operatie duurt niet langer dan 15 minuten, en na een kwartiertje na de operatie kunt u weer naar huis.

4. Nazorg

De dag na de operatie wordt u opnieuw gecontroleerd door de optometrist. Het is heel gewoon dat u in het begin nog niet helemaal scherp ziet. Het oog in het begin mogelijk gevoelig, geïrriteerd en traant soms. Dit trekt verloop van tijd weg. Binnen enkele dagen ziet u aanzienlijk beter. De eindcontrole wordt verricht na ongeveer 4 weken, en is het tijd van het andere oog.

Belangstelling voor een lens implantaat:

Maak een afspraak 050-5790220 (geef door dat u voor het implantlens vooronderzoek komt) Neem mee: gegevens huidige medicatie. Gegevens ziektekostenverzekering/naam-adres huisarts/oogarts Begeleider en eventueel een zonnebril (door de grote pupillen kunt u meer last van het licht hebben).
 

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.