Arcus Senilis (wit-blauw/grijze ring in de cornea)

Een Arcus Senilis is een wit-blauw-grijze volledige of gedeeltelijke ring aan de rand van de cornea. Opvallende eigenschap hierbij is dat tussen de perifere rand van de troebeling en de limbus (waar de witte sclera begint) er altijd een ring van het heldere hoornvlies te zien is.

Cholesterol is een normaal bestanddeel in het bloed. Naarmate men ouder wordt, worden bloedvaten wat wijder en bevatten zo meer cholesterolafzetting.

Een Arcus Senilis op beide ogen is vooral bij ouderen een normaal verschijnsel. Geen reden tot ongerustheid. Zo’n arcus op jongere leeftijd wordt Arcus Lipoides genoemd.

Bij jongeren kan er wel eens een verband zijn met het cholesterol gehalte. Bent u jonger dan 45 jaar, en ontstaat er een Arcus (lipoides), raadpleeg dan uw arts voor verder advies.

Een Arcus lens, is een transparante lens, met een smalle gekleurde ring, die de arcus bedekt. Een camouflage lens dus.

Om de Arcus zo goed mogelijk te camoufleren, krijgt de te kleuren ring zoveel mogelijk in de kleur van uw iris. Kijk ook in webwinkel voor meer camouflage lenzen. Bij de eerste aanmeting van deze lenzen ben ik u graag van dienst.Arcus lipoides bedekking