Medische contactlens:

Wat zijn medische kleurlenzen: 

Naast het verbeteren van het aanzicht van een oog (zie ook cosmetische lenzen), kan een contactlens ook voor een beschermd effect zorgen.

Voorbeelden van een medische contactlens:

Bij macula degeneratie is een kleurenfilter met een filter golflengte van ca. 527 nm een optie om de schadelijke effecten voor de retina te beperken.
Bij de diagnose cataract (ca. 511 nm), glaucoom (511 nm), gevoeligheid voor verblinding en duizelingen (511 nm), retinitis pigmentosa (550 nm) kunnen filterlenzen een oplossing bieden.
Boven aangegeven golflengtes zijn een indicatie, zeg maar 1e keuze; na onderzoek kan een ander filter juist voor u een beter resultaat geven.
 
Een ander voorbeeld is blauwlicht (460-470 nm), diverse klinische studies tonen aan dat dit kortgolvig licht een schadelijk effect op het oog heeft. 
 

Pupil afdekkende kleurlenzen:

Soms kan het nodig zijn de pupil geheel lichtdicht af te dekken met een zwarte lens. Om te voorkomen dat er storend licht in het oog komt. Maar ook om een ‘witte pupil’ te camoufleren.
Een medische contactlens met alleen een zwarte pupil is (standaard) leverbaar in pupil diameters van 3- 10 mm. Volg deze koppeling voor het product in de webwinkel. 

Pinhole lenzen:

Pinhole lenzen laten maar een klein beetje licht door. Deze lenzen kunnen soms voor een opmerkelijke scherpteverbetering zorgen.  Bij deze lens is het belangrijk dat de lens altijd goed voor de pupil blijft. Hiervoor maken wij gebruik van speciale lenzen.Medische contactlens : Occluder lens met pinhole
 

Iris lenzen:

Bij iris beschadigingen kan het ‘valse’ licht de scherpte verstoren, en daarbij zou een irislens weer van pas komen. In handgeschilderde of computergestuurde uitvoeringen is er een ruime keuze in medische lenzen.
Heeft u vragen en/of wensen op gebied van een medische contactlens, neem dan gerust contact met ons op. Het is misschien niet altijd mogelijk uw kleur wens direct te vervullen, maar er is voldoende marktkennis en ervaring aanwezig om u wellicht verder te helpen.