“Het wel en wee van zachte “Maandlenzen”

Traditioneel werd door contactlens dragers de zachte contactlenzen pas vervangen wanneer de lenzen afgedragen of kapot waren, of er een andere sterkte nodig was. PureVision 2Gedurende de draagtijd van deze lenzen was er een uitgebreid onderhoudssysteem nodig voor het verwijderen van vuil, vetten en proteïne aanslag van het lensoppervalk te verwijderen.

Wanneer zachte lenzen elke maand vervangen worden, krijgt vervuiling nauwelijks kans. De lenzen geven een blijvend helder zicht, het draagcomfort van de lenzen is hoger, en het onderhoud te verwaarlozen.

Telt u alle kosten bij elkaar op dan is het dragen van maandlenzen maar iets duurder dan het dragen van zachte “jaarlenzen”, terwijl het draagcomfort is aanzienlijk hoger is.

Het dragen van maandlenzen heeft nog meer voordelen.
Air-OptixDit type lenzen ontvangt u doorgaans in halfjaar pakketjes, zodoende heeft u dus altijd reservelenzen in huis, en is verlies of breuk van een lens nooit meer een groot probleem. De meeste soorten maandlenzen zijn voorzien van een UltraViolet-Filter, dat de hoeveelheid ultraviolet straling sterk beperkt. Op deze manier krijgen uw ogen dezelfde bescherming die uw huid ontvangt door het gebruik van een zonnecrème met hoge beschermingsfactor.

Mogelijkheden in maandlenzen:

In de maandvervanglenzen zijn er talloze merken en soorten en uitvoeringen; zo zijn er een aantal maandlenzen die u af en toe een nacht kunt inhouden, de zogenaamde extended wear lenzen, en verder diverse maandlenzen die u tot wel 30 dagen achtereen, dus ook ‘s nacht kan inhouden. Dit noemt men permanent wear lenzen, hierbij zet u weer iedere maand weer nieuwe, schone lenzen in het oog. Verder geen onderhoud, dus ook geen onderhoudskosten. Wel attendeer ik u erop dat een regelmatige controle door de optometrist-contactlensspecialist noodzakelijk is.
De nieuwste lenssoorten zijn uit silicone hydrogel materiaal gemaakt. Het silicone materiaal is zeer geschikt op droge ogen en onder droge omstandigheden, het onttrekt weinig vocht aan het oog, waardoor de draagtijd wordt verbeterd. Natuurlijk is het ene oog het andere niet, maar de contactlensspecialist heeft meer mogelijkheden om op drogere ogen een succesvolle contactlens aanpassing te doen.
Vanzelfsprekend zijn er diverse mogelijkheden in gekleurde maandlenzen, voor een wijziging van uw oogkleur, kan dit een interessante oplossing zijn.

 

Maandlenzen met een cilinder en leesdeel:

Technisch zijn er geen beperkingen bij maandlenzen. De lenzen worden met een cilinder geleverd om een astigmatisme te corrigeren. Maar ook er is een ruime keuze in lenzen met een leesgedeelte, zodat u geen leesbril meer nodig heeft. Voor de prijs hoeft u het niet te laten, maandvervanglenzen draagt u per halfjaar al vanaf ongeveer 40,= (voor 2 ogen).

 

Belangrijke voordelen van maandvervanglenzen:

 Weinig onderhoud.Biofinity Energys
 Altijd wat op reserve.
 Lage vloeistofkosten.
 Goed afwisselbaar met een bril.
 Ideaal tijdens sporten.
 Ruime keuze, ook in hogere sterktes.
 Verkrijgbaar met cilinder, dus uw astigmatisme is te corrigeren.
 Ook een ingebouwd leesdeel (multifocaal) is mogelijk.
 Zelfs ingebouwde leesdelen (multifocaal) + cilindercorrecties behoren tot de mogelijkheden.