Bel ons ! 050-5790220|info@jgk.nl

Jaarlenzen

//Jaarlenzen
Jaarlenzen 2018-04-06T18:13:54+00:00

Jaarlenzen & Standaard Zachte Contactlenzen:

 

Wat bepaald nou precies de levensduur van een zachte lens?

Zachte contactlenzen liggen als een dun,’zacht huidje’ op uw oog. Het oog krijgt door de lens heen de noodzakelijke zuurstof. Ondanks een optimaal onderhoud worden de lenzen uiteindelijk niet helemaal meer schoon en zorgt samen met de veroudering van het contactlensmateriaal dat het oog niet meer goed kan functioneren.
Wanneer zachte contactlenzen niet tijdig worden vervangen, kunnen er oogproblemen ontstaan die variëren van een minder draagcomfort en een teruglopende gezichtsscherpte tot irritatie, ontstekingen en zelfs blijvende schade aan de ogen.
Het is dus van groot belang om uw ogen regelmatig door uw contactlensspecialist te laten controleren. Deze kan vrij nauwkeurig bepalen of de lenzen nog een tijdje verantwoord gedragen kunnen worden, of dat deze vervangen moeten worden. Soms kan een verandering in het onderhoudsysteem de levensduur van de lenzen verlengen. Maar onderhoudsmiddelen kosten geld, en soms kan het voordeliger zijn om de lenzen gewoon wat eerder te vervangen, dan om extra te investeren in onderhoudsmiddelen.
De materialen waarvan de contactlens gemaakt zijn, bepalen hoe gevoelig de lens is voor deze vervuiling en hoe snel het materiaal verouderd. Door een speciale samenstelling worden de lenzen bijvoorbeeld meer zuurstofdoorlatend, of drogen de lenzen minder snel uit. Ook de mechanische eigenschappen van de materialen spelen een rol; zijn de lenzen goed te hanteren of zijn ze zo dun dat echt onderhoud haast niet mogelijk is zonder dat de lens kapot gaat. Allesbepalend is de gevoeligheid van uw oog. Zo kan eenzelfde lenssysteem voor de ene persoon goed werken, terwijl het voor een ander al eerder noodzakelijk is om de lenzen te vervangen.
Openeind contactlenzen hebben een levensduur die meestal een jaar of langer is. De levensduur wordt dus bepaald door het materiaal, het onderhoudssysteem en niet te vergeten de samenstelling van uw tranen en de omgeving waarin u verkeert. Natuurlijk is de pasvorm en aanpassing van de lens van belang bij de levensduur.
Hoogwatergehalte (meer zuurstofdoorlatend) bevatten meer water dan laagwatergehalte lenzen. Over het algemeen geldt: hoe meer water een lens bevat, des te korter is de levensduur.
Ook in de nieuwe siliconen hydrogel materialen is er een uitgebreide keuze in jaarlenzen. In alle soorten, vormen en uitvoeringen. Het is absoluut de moeite waard eens een overstap te maken van uw traditionele lensmateriaal naar het nieuwe silicon-hydrogel materiaal.

Samengevat:

Een lens kan nog zo goed zijn, wanneer u de lens niet onderhoud, vormt deze snel een bedreiging voor uw oog. Soms kan het voordeliger zijn een lens wat sneller te vervangen. Uw contactlensspecialist kan u tijdens een controle vrij nauwkeurig de levensduur van de lenzen aangeven. Behalve onderhoud, lensmateriaal en draagtijd van de lenzen van de lenzen speelt de omgeving (luchtvervuiling) en ook de traansamenstelling een rol.
Regelmatige controle, iedere 6 maanden, is een absolute noodzaak, ook als u uw lenzen niet bij ons heeft gekocht, kunt u bij ons altijd een optimale controle op uw ogen en lenzen laten verrichten !

 

 

 

 

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.