Oogdruppels voor bevochtiging en medicinale oogdruppels:

Oogdruppels, oplossingen van geneesmiddelen, en ook oogbevochtigingsdruppels zijn alleen bestemd voor het oog, een zeer gevoelig orgaan. Daarom wordt bij de bereiding ervan grote zorgvuldigheid, steriliteit en afwezigheid van verontreinigingen, stofjes etc.

Over het algemeen zijn de flacons voorzien van een oogdruppelaar, waarmee u een of meerdere druppels gemakkelijk in het oog zet. Bij andere flesjes of minims (verpakking voor éénmalig gebruik) ontbreek dat.

Van belang is dat u bij het indruppelen moet voorkomen dat de vloeistof verontreinigd wordt. Raak daarom het uiteinde van de druppelaar nooit met de handen of oogharen aan. Vòòr u de druppels gaat gebruiken, let goed op of deze (als het nodig is) te combineren zijn met uw zachte-, of vormstabiele harde lenzen. Weet u het helemaal zeker neem dan eerst contact op met uw arts of (oog)specialist.

Methodes voor gebruik van oogdruppels:

Bij het indruppelen doet u het hoofd wat naar achterover buigen en wat vaar boven kijken. Daarna trekt u het onderooglid wat omlaag, zodat er een ‘gootje’ ontstaat. In dat gootje kunt u de oogdruppels laten vallen.

Laat daarna het ooglid weer los en knipper enkele malen. Wanneer het nodig is herhaalt u deze handelingen voor het andere oog.

De houdbaarheid van oogdruppels is over het algemeen zeer beperkt. Wanneer het flesje of minim eenmaal open is geweest is het nog maar kort te gebruiken. Lees daarom de bijsluiter goed om de oogdruppels veilig te kunnen gebruiken.

Wanneer oogdruppels die eerst helder waren, nu troebel zijn geworden, dan komt dat meestal als gevolg van een schimmel. Let op dan zijn de druppels niet meer bruikbaar.

Pas op: gebruik niet per ongeluk neus-of oordruppels voor het oog.

Reactievermogen, gezichtsvermogen en oogdruppels:

Sommige oogdruppels beïnvloeden het gezichtsvermogen en daarmee ook uw reactievermogen. Let daarom op de waarschuwingen op de fles en in de bijsluiter. Sommige effecten kunnen tussen de 12 en 48 uur nog merkbaar zijn.

Bevochtigingsdruppels:

Deze worden vooral gebruikt bij natte & droge ogen. In onze webwinkel vindt u een uitgebreide collectie.