Bel ons ! 050-5790220|info@jgk.nl

Ooglid Hygiene

//Ooglid Hygiene
Ooglid Hygiene 2017-10-22T16:13:34+00:00

 

Ooglid hygiëne: 

Oorzaak van ooglidrand ontstekingen:

Een belangrijke oorzaak van rode ooglidranden, pijnlijke, branderige, jeukerige en droge ogen heeft te maken met het slecht functioneren van de kliertjes die zich aan de basis van de ooglidranden bevinden. De stoffen die deze kliertjes produceren zorgen voor een oppervlaktelaag aan de tranen die voorkomt dat de tranen snel verdampen en het oogoppervlak uitdroogt. Reinigen van de ooglidranden kan hier verandering in brengen. Na twee weken serieus onderhoud is er al een merkbaar verschil.

 

Gevolgen van een ooglidrand ontsteking:

Neemt de werking van deze kliertjes af, of raken de uitmondingen van de kliertjes verstopt, dan zorgt dit om te beginnen voor een ‘een gevoel van droge ogen” als gevolg van een verstoorde traanfilm. Uiteindelijke raakt de traansamenstelling zo uit balans dat u zelfs met zeer vochtige en sterk tranende ogen een droge ogen gevoel heeft met pijnlijke en branderige, zanderige ogen. Door een ‘slechte traanfilm’ gaat u ook minder scherp zien.  Bovendien heeft u regelmatig het gevoel dat er een vuiltje of een zandkorrel in het oog zit. 

 

Vaststellen van problemen aan de ooglidranden:

Tijdens een droog oogonderzoek is met een aantal testen te bepalen op welk onderdeel de traanlaag slecht scoort, en welke middelen, druppels en therapie dit kan verbeteren.
Ooglid hygiëne is hierin een belangrijke therapie. Door het vrijmaken van de uitmondingen, gaan de de kliertjes in de oogleden beter functioneren. Daarmee komt de traanfilm weer op orde. Een kleine moeite met een groot effect.

 

Ooglidhygiëne toepassen en uitvoeren: 

Met behulp van een vochtig wattenstaafje: wattenstaafje

Hiervoor ‘borstelt’ u de ooglidranden met een met afgekoeld gekookt kraanwater natgemaakt wattenstaafje. Of beter nog een micillaire lotion. Let hierbij op dat u het oog niet raakt. Na kort ‘inweken’ verwijdert u met een droog wattenstaafje zoveel mogelijk korsten en schilfers. Begint u eens met ‘s morgens en ‘s avonds. U merkt al snel verbetering.

 

Met speciaal geïmpregneerde vochtige reinigingsdoekjes en kunsttranen: 

Speciale doekjes helpen effectief de vetafzetting van de kliertjes aan de basis van de wimpers te verwijderen. Deze voor geïmpregneerde steriele kompressen, zonder bewaarmiddel zijn bedoeld voor eenmalig gebruik. Kunsttranen worden zeer nuttig achteraf toegediend ter voorkoming van uitdroging van de meibomiusklieren. Belangrijk bij het gebruik van reinigingsdoekjes: Gebruik de ene helft van het doekje voor het ene oog, en de andere helft voor het andere, daarmee voorkomt u besmetting.

 

Warmte en massage aan de oogleden:

Houdt u een aantal keren per dag gedurende 30 seconden een warme kompres, of ooglidmasker tegen de gesloten oogleden, let op dat u de tere huid rondom de ogen niet verbrand.Oogmasker JGK voor onderhoud aan de ooglidranden
Masseer vervolgens de oogleden in de richting van de ooglidranden.
Naast bovenbeschreven mechanische therapieën is mogelijk een anti ontstekingsbehandeling en een antibiotherapie noodzakelijk.

Met een stoombril heeft u een betere en langdurige verwarming van de oogleden. Blephasteam bril

 

Bij hardnekkige problemen aan de ooglidranden kunt u een behandeling in ons centrum in Groningen met Blephex overwegen. Volg deze koppeling voor meer informatie.

Hardnekkige korstjes aan de ooglidranden

Geef een reactie

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.