Over contactlenzen

Contactlenzen naar wens

Contactlenzen algemeen:

Contactlenzen worden al meer dan 100 jaar gebruikt.  In 1827 beschreef John Herschel een contactlens zoals we hem nu kennen. In den beginne alleen voor medische toepassingen, maar vanaf 1970 ging het hard. En ondertussen zijn ze op iedere hoek van de straat te koop. In soorten en maten en in iedere kleur die u maar wenst.

Ondanks dat dit hulpmiddel bij iedereen wel bekend is, zijn er nog steeds nieuwe ontwikkelingen en worden lenzen bij mens en dier vaker toegepast dan u denkt. Daarom komt wat extra informatie u wellicht goed van pas.

 

Inmiddels zijn er 3 hoofdgroepen contactlenzen:

  1. Vormstabiele, harde lenzen.
  2. Zachte lenzen
  3. Hybride lenzen

Toepassingen:

Hoofdzakelijk cosmetische redenen, direct daaropvolgend zijn sportieve redenen. Maar onderschat de medische redenen om dit hulpmiddel te dragen niet. Bepaalde oogaandoeningen zijn (uitsluitend) met contactlenzen te corrigeren. Een voorbeeld hiervan is een keratoconus. 

 

Contact lenzen kunnen uitstekende medicamenten dragers zijn, maar vormen bij zeer droge ogen een belangrijk deel van de oplossing. ook bij dieren wordt dit hulpmiddel gebruikt, verderop leest u er meer over.

 

Overweegt u lenzen aan te schaffen ?:

Dan hopen wij u met deze informatie zo objectief mogelijk voor te lichten. Waardoor u een ander venster op lenzen krijgt. Natuurlijk kunt u altijd vrijblijvend  contact met ons op nemenZoveel mensen..., zoveel lenzen

Natuurlijk bieden wij u meer mogelijkheden om van uw bril af te komen, wat denkt u van een ooglaser behandeling ?