Ortho-k Nachtlenzen

Wat is Orthokeratologie:

 

Ortho-K (afkorting voor Orthokeratologie) is een niet-chirurgische procedure met behulp van speciaal ontworpen contactlenzen om voorzichtig de kromming van het oog om te veranderen. Door deze verandering kunt u na het uitdoen van de lenzen de een hele dag scherp kunt zien zonder bril of lenzen. Het effect neemt na ruim een dag of soms langer langzaam af. Met behulp van deze speciale lenzen is het mogelijk min en plus sterktes te corrigeren maar ook cilinders (astigmatisme) en sinds kort ook ouderdomsverziendheid (presbyopie).  Waardoor ook een leesbril bij nachtlenzen overbodig wordt. Een prima alternatief als een laserbehandeling voor u geen optie is.
Ortho-K is sinds ca. 1940 in beeld. Sinds die tijd is er veel ervaring mee opgedaan. De nachtlenzen van vandaag zijn gemaakt met de nieuwste materialen en gereedschappen en ondertussen sterk verfijnd. Langdurige resultaten met ortho-k nachtlenzen tonen aan dat de lenzen zeer veilig en effectief zijn. Bovendien zijn de effecten volledig omkeerbaar.

 

Wat zijn Nachtlenzen®:

 

De zogenaamde Nachtlens®, is een Ortho-K lens die u gedurende de slaap draagt, en vervolgens uitdoet wanneer u wakker wordt. Het zijn vormstabiele, harde-,zeer zuurstofdoorlatende, flexibele contactlenzen, die per jaar vervangen worden. 's Nacht lenzen in, overdag scherp zicht zonder bril of lenzen.

 

           Ortho-K nachtlenzen, wat voor u ?
               en inmiddels ook
               in multifocale uitvoeringen in de min-sterktes.

 

Het dragen van Ortho-k nachtlenzen heeft een aantal belangrijke voordelen voor jong en oud.

Jonge mensen maken soms een ‘groeispurt waarbij ook de oog sterkte snel achteruit gaat. Wanneer u ortho-k nachtlenzen draagt wordt dit proces gestopt of geremd. Dat maakt deze lenzen zeer geschikt voor jonge kinderen..
Oudere mensen hebben vaak toenemende klachten van droge ogen, waardoor het dragen van lenzen geen hele dag meer mogelijk is. Want nachtlenzen lenzen passen prima bij wat drogere ogen, en geven een hele dag een prima scherpte. Op de volgende pagina’s krijgt u meer te lezen over de bijzondere lenzen.
Maar natuurlijk zijn er ook nadelen te melden, volg deze koppeling voor de ‘andere kant van ortho-k nachtlenzen‘.