Dag & Nacht dragen van uw “vormstabiele-, zuurstofdoorlatende lenzen”:

 

Continue lenzen vormstabiel :

Er zijn ook ‘harde’ contactlenzen die geschikt zijn voor dag en nacht dragen. Deze lenzen houdt u tijdens het slapen gewoon in. Bij het wakker worden heeft dus ook direct weer een ‘scherpe blik’. Afhankelijk van de eigenschappen van de contactlens, en vooral de gegevens van uw ogen, kunnen deze lenzen een maand achtereen gedragen worden zonder dat u ze hoeft uit te nemen.
De lenzen worden dan weer een gereinigd en vervolgens draagt u deze weer opnieuw.Vooral in de hogere sterktes kan dit een uitkomst zijn, want ook wanneer u ‘s nachts even ‘aan de wandel’ gaat ziet u alles even scherp als overdag.

De continue lenzen zijn gemaakt van een speciaal hoog-zuurstofdoorlatend materiaal. U merkt dan ook niet dat u de lenzen in heeft.

Houdt u er wel rekening mee dat, tijdens het permanent dragen van uw contactlenzen, een regelmatige controle door de optometrist noodzakelijk is. Door het vaker vervangen van deze lenzen zijn de kosten wel wat hoger dan die bij de traditionele zuurstofdoorlatende vormstabiele-, harde lenzen.

 

Permanent wear lenzen zacht :

De zachte continue lenzen raken een beetje uit de gratie.  Hoewel dit type lenzen nog steeds beschikbaar is, adviseren wij deze lenzen alleen bij hoge uitzondering. Dit komt vooral door de toename van risico op oogirritaties en ontstekingen. Deze contactlenzen zijn alleen verantwoord te dragen bij een zorgvuldige en zeer regelmatige controle.