Bel ons ! 050-5790220|info@jgk.nl

Sport contrastlenzen

//Sport contrastlenzen
Sport contrastlenzen 2017-10-06T07:25:01+00:00

 

Sportlenzen – Sport & Contactlenzencontrastverhogende sportlenzen bij JGK

 

Sport & Contactlenzen

  • Algemeen
  • Daglenzen
  • Sportlenzen (contrast verhogende lenzen)
  • Zonnelenzen.
  • Lenzen bij waterpolo & kickboxen etc.

Algemeen:

Bij sportlenzen kunt u bijvoorbeeld denken aan lenzen die u naast uw gewone, dagelijkse lenzen of een bril, alleen tijdens het sporten draagt. Vaak valt de keuze op een zachte lens,

Voordelen:

  • Comfortabel.
  • Gemakkelijk af te wisselen met uw bril of andere lenzen.
  • Weinig kans op verlies.
  • Vrijwel uitgesloten kans op stof en vuil onder de lens.
  • Voordelig en veilig ook bij harde vechtsporten.
Maar neem bijvoorbeeld waterpolo, daarbij kan een speciale(vormstabiele/harde) sportlens niet alleen een optimale scherpte geven maar ook een vrijwel uitgesloten kans op verlies en een zeer hoog draagcomfort.
Er zijn dus talloze oplossingen van tijdelijke en permanente aard.

 

Daglenzen:

Meest gebruikte zachte lenzen zijn momenteel de zogenaamde eendaags lenzen. Deze lenzen zijn afzonderlijk, steriel verpakte lenzen op uw juiste oogsterkte. De lens zet u vanuit de verpakking direct in het oog, extra vloeistof, bewaarbakjes etc. is overbodig. Aan deze lens hoeft u in het geheel niet te wennen en u mag de lens dan ook meteen een hele dag inhouden, ze geven direct een scherp zicht en comfortabel gevoel.
Na gebruik gooit u de lens eenvoudig weg en zet weer uw bril op of andere lenzen in. Ideaal wanneer u af en toe eens lenzen wilt dragen. De lenzen zitten steriel in de verpakking en zijn zonder enige vorm van onderhoud lange tijd (jaren) te bewaren. Daglenzen zijn vrijwel allemaal verkrijgbaar in verpakkingen van 5, 15, 30 en 90 stuks. Op verzoek zijn een aantal soorten ook met cilinder leverbaar.
Druk hier voor meer informatie over daglenzen. Een uitgebreide selectie van daglenzen vindt u in onze webwinkel.

 

Contrast verhogende sportlenzen:

Goed en scherp zicht is tijdens het sporten van groot belang, zeker wanneer het op reactiesnelheid en nauwkeurigheid aankomt. Zachte sportlenzen bieden de gebruiker door de speciale filterwerking een verbeterd contrast en verbeterd de dieptewaarneming. Daarnaast een 100% UV bescherming en een reductie van storend licht. Zachte sport contrastlenzen zijn in 3 (standaard) kleur variaties leverbaar, en in vrijwel alle sterktes van +12.00 dpt. tot -20.00 dpt. Voor speciale doeleinde zijn de sport contrastlenzen in nagenoeg iedere kleur en uitvoering voor u op maat te maken, dus ook met cilinder.

Sportlenzen zijn er in 3 kleurvarianten:

Amber:

Ontwikkelt voor snelle balsporten zoals ondermeer: tennis, voetbal, basketbal en softbal. Amberkleur is bovendien een goede keuze bij zeer heldere maar ook bewolkt dagen. Door de blokkade van het blauwe aandeel van het licht neemt het contrast toe en verbetert de visus, speciaal tegen achtergronden die groen (gras) en blauw (lucht) zijn.Kies amber bij ondermeer, vissen, basebal, golf, fietsen en watersporten.amberkleurige sport contrastlens

Geel: 
Geel en oranje-geel tinten verhogen het contrast bij mistige en nevelige omstandigheden en bij lage licht condities. Deze tint zorgt voor een scherper zicht zowel binnen als buiten, maar kan kleuren ook enigszins anders doen overkomen. Kies de gele kleur bij indoorsporten en balsporten maar ook bijvoorbeeld in de sneeuw.

Blauw-geelfilter sport contrastlens

 
Bruin:
De bruine variant zorgt voor een filtering van 65%  en is dus een prima zonnelens. De bruine tint zorgt weliswaar voor een verandert kleurenbeeld, maar bij extreme lichtsituaties, en zonneschijn een prima alternatief voor een verbetert contrast. Gebruik de bruine lens bijvoorbeeld tijden strandvolleybal, klimsporten tennis en surfen.
Heeft u belangstelling voor deze sportlenzen, ze zijn in nagenoeg iedere sterkte, maar ook zonder sterktes leverbaar. Deze zachte contactlens is bedoelt voor een vervangtermijn van maximaal 3 maanden.
 

Zonnelenzen:

Het zonlicht is op te splitsen in twee delen:
1. Het zichtbare lichtbruin sportlens
2. Het onzichtbare licht.
In het zichtbare licht vinden we alle kleuren van de regenboog. Zij vormen het zogenaamde “witte licht” Het onzichtbare deel bestaat uit ultraviolet licht (UV-A, UV-B en UV-C) en infra rood.
We hebben dagelijks met UV licht te maken want behalve in zonlicht komt het ook bevindt het zich ook in het kunstlicht. Door UV licht kan uw huid schade oplopen maar ook uw ogen.
Teveel UV straling kan op termijn schade aanrichten aan het hoornvlies, de ooglens en/of uw netvlies.
Het is daarom van belang dat u uw huid en ogen goed beschermt. Voor de ogen is daarom een goede zonnebril of zonnelenzen een prima oplossing.
Zonnelenzen kunnen uw ogen tegen de meest schadelijke straling uit het onzichtbare licht beschermen. Doordat deze zachte lenzen stevig op uw ogen zitten, zijn ze zeer geschikt bij bijvoorbeeld watersporten zoals surfen, kanoën en tennis.

 

Lenzen bij onderwatersporten zoals duiken en waterpolo:

Duikbrillen met een ingebouwde bril op uw oogsterkte zijn volop bij uw opticien te koop, maar het is ook mogelijk om speciale sportlenzen te maken, in iedere gewenste sterkte en met een pasvorm waarbij u ze onderwater met geopende ogen kunt gebruiken. Deze lenzen worden dan zo gemaakt dat u hiermee onderwater scherp kunt zien. Boven het wateroppervlak geven de lenzen een minder scherp beeld. Deze speciale lenzen rusten volledig op de het witte gedeelte van het oog, de sclera, en worden bedekt door beide oogleden.
Waterpolo is een ook voorbeeld van een ‘harde’ sport waarbij een speciale lens toegepast wordt. Deze lens zit stevig in het oog, en blijft dus ook op zijn plaats bij bruuske bewegingen, ook bij het kijken onder water. Deze lenzen zijn bedoelt om boven water goed te zien, in tegenstelling tot de onderwater-lenzen. De waterpolo lens in vrijwel alle sterktes leverbaar.
Er zijn ongetwijfeld meerdere sporten of situaties waarbij dit soort lenzen mogelijk een goede optie zijn, stel uw vragen gerust, de mogelijkheden zijn, met wat inzet, vrijwel onbeperkt, ik ben u graag van dienst.

 

Lenzen bij kickboxen:

Ook hierbij kan een speciale lens een uitkomst zijn. Een speciaal aangepaste zachte lens zit stevig op het oog en blijft ook onder extreme omstandigheden goed zitten. Deze lenzen zijn in alle sterktes en uitvoeringen leverbaar, dus ook met cilinder en zelfs met een kleur.
Een Ortho-K nachtlens kan ook een uitkomst zijn bij dit soort bijzondere sporten, u leest meer over nachtlenzen wanneer u deze link volgt.

Geef een reactie

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.