Multifocale Hybride contactlenzen:

 

Wat is een hybride contactlens: 

Een multifocale hybride contactlens is opgebouwd uit een hoogzuurstofdoorlatende zachte lens met een diameter van 14.5 mm met daarin een gasdoorlatende vormstabiele (harde) contactlens. Met deze lenzen worden de uitstekende visuele eigenschappen van vormstabiele harde lenzen gecombineerd met het hoge draagcomfort van een zachte lens. De multifocale hybridelens is niet gevoelig voor stofjes en vuiltjes, en de verlieskans is vrijwel uitgesloten. De multifocale uitvoering van deze lens is bovendien met verschillende leessterktes leverbaar. De materialen waaruit deze lens is geproduceerd maakt de lens ook zeer geschikt wanneer u wat drogere ogen heeft.

Multifocale hybridelens en ClearKone hybride.

Deze lens heeft een stabiele pasvorm, waardoor het beeld, ook bij veelvuldig knipperen met de ogen, helder en scherp blijft. Daarom heeft dus geen hinder van het centraal gelegen leesdeel bij deze lens.

Links ziet u een schematische opbouw van deSchematische opbouw multifocale hybridelens
Synergeyes multifocale contactlens.

De werking van de multifocale hybridelens:

Deze contactlens werkt volgens het ‘centre near’ principe, waarbij het leesdeel zich centraal in de lens
bevind en daarom heen het gedeelte waarmee veraf gezien wordt. De sterkte van het leesgedeelte kan helemaal worden aangepast aan uw behoefte. De optometrist-contactlensspecialist zal u daar na een uitgebreid onderzoek in adviseren.
Vanwege de zachte ‘kraag’ van deze lens heeft u een optimaal draagcomfort en is het dragen van deze lens ook geschikt in stoffige ruimtes. Verlieskans is nagenoeg uitgesloten, en het optimale onderhoudssysteem is een waterstof peroxide systeem zoals bijvoorbeeld EverClean®, Oxisept One-Step® of Aosept®.
Met alle uitstekende eigenschappen is deze lens misschien de oplossing voor u.
Jan de Groot Kontaktlenzen is gespecialiseerd in het aanpassen van deze Synergeyes® hybride multifocale contactlenzen. Wilt u er wat meer over weten, of vraagt u zich af of dit type lens wellicht ook voor u een geschikte oplossing is, maak dan gerust eens een vrijblijvende afspraak voor een screening.

 

De nieuwste hybridelens is de ClearKone van Synergeyes, deze lens wordt ook aangepast bij keratoconus.Multifocale hybridelens, Synergeyes in vial