Lenzen bij Sicca syndroom, extreem droge ogen:

Bij zeer droge ogen, bijvoorbeeld bij het Sicca syndroom of syndroom van Sjögren is een scleralens met extra vloeistof reservoir een uitstekende oplossing.
De lens houdt het oog langdurig vochtig , daardoor voelt het veel beter aan. Het gespannen gevoel verdwijnt en doordat het oogoppervlak gladder wordt, gaat u beter zien. Tijdens het dragen van deze lenzen, hoeft u de ogen veel minder extra te druppelen voor bevochtigen. Schirmer-1 test bij droge ogen
De lenzen bij Sicca syndroom zijn over het algemeen zeer goed een hele dag te dragen, hoewel de vloeistof in lens een enkele keer tussentijds ververst moet worden.

 

Wat maakt de Sicca lens zo geschikt:

De opbouw van deze lens bij extreme droge ogen is te vergelijken met een normale scleralens, alleen de aanpassing ervan is gericht op het bevochtigen van een zo groot mogelijk oogoppervlak. De lens heeft naast uitstekende draageigenschappen ook prima optische eigenschappen. Maar wanneer u dat wenst kunt u deze lens ook gelijktijdig met een bril blijven dragen.
Dit soort speciale contactlenzen wordt vrijwel altijd door uw verzekering gedekt. Met een medische indicatie van uw arts, kunnen wij een vergoeding bij uw zorgverzekeraar indienen.
Bent u benieuwd of een speciale lens bij het Sicca syndroom een oplossing voor u is ? Maak dan een afspraak bij ons centrum voor optometrie & contactlenzen, wij zoeken graag met u naar een passende oplossing.