Vergoeding van het bezoek aan uw optometrist.

Er was een tijd dat uitsluitend een oogarts de oogonderzoeken en brilvoorschriften uitvoerde. De opticien zorgde voor de correcte uitvoering van het recept voor een bril en/of contactlenzen. Maar al een behoorlijk aantal jaren zijn er ook optometristen. Een optometrist is een erkende professie binnen de eerstelijns oogzorg die de zorg voor uw ogen op zich neemt. Hier leest u meer over de optometrist bij Jan de Groot. 

Aan een optometrisch onderzoek zijn kosten verbonden. Veel mensen denken dat de kosten van het bezoek aan uw oogarts vergoed worden door de zorgverzekeraar. Maar de kosten vallen onder het eigen risico van uw basisverzekering. Volg deze koppeling dan leest u er meer over in de zorgverzekering wijzer. Toch kan een bezoek aan de optometrist voor u voordelig uitvallen omdat u voor veel basis onderzoeken minder hoeft te betalen. Daarom adviseren wij u de kosten voor de verschillende onderzoeken serieus onder de loep te nemen.

De optometrist werkt als zelfstandige beroepsbeoefenaar in de 1e lijns gezondheidszorg. Vaak zijn kosten voor een controle (glaucoom, diabetes, maculadegeneratie) veel lager wanneer u daarvoor naar de oogarts gaat. U heeft geen verwijsbrief van uw huisarts nodig voor een bezoek aan de optometrist. De optometrist kan in veel gevallen direct doorverwijzen naar uw oogarts.

Onze tarieven voor optometrische onderzoeken etc. kunt vinden in de prijslijst.

Bent u op zoek naar een aanvullende zorgverzekering voor optometrie die in 2020 de 1e lijns controle door de optometrist vergoeden, wij hebben er 1 voor u kunnen vinden:

Zilveren kruis; extra Vitaal

Heeft u voor onderzoeken/controle over een langere periode de hulp van een optometrist nodig ?

Bijvoorbeeld voor glaucoom controle, verspreide oogdruk metingen etc. neem dan vooraf contact op met uw zorgverzekeraar, om de mogelijkheden van een geheel of gedeeltelijke vergoeding te bespreken.

 Consumentenbond logo