Bel ons ! 050-5790220|info@jgk.nl

Fundusfoto’s

//Fundusfoto’s
Fundusfoto’s 2017-09-10T13:43:40+00:00

Fundus foto’:

Wat zijn fundus foto’s: 

Fundus foto’s zijn de foto’s die gemaakt worden van uw netvliezen, dus de achter (binnen)kant van uw ogen.
Bij Diabetes Mellitus type II bestaat een verhoogde kans op beschadiging van de kleine bloedvaatjes (haarvaatjes). Aantasting van deze bloedvaatjes kan veroorzaken dat er bloedinkjes ontstaan en dat u op den duur slechter gaat zien. Met behulp van deze foto’s worden het belangrijke deel van de netvlies bloedvaten van het netvlies beoordeeld. Met onze moderne apparatuur is het ook mogelijk om foto’s van het meer perifere deel van het netvlies te maken. Hiervoor worden voorafgaand aan de opname pupilverwijdende middelen gebruikt om een zo groot mogelijk deel van het netvlies te kunnen vastleggen. Afhankelijk van de toestand van uw ogen, worden de fundusfoto’s een- of tweemaal per jaar, maar vaker eens per twee jaar gemaakt.

Hoe gaat het maken van fundus foto’s in zijn werk:

In totaal worden er 4 foto’s gemaakt, 2 van het rechteroog en 2 van het linkeroog. Tijdens het maken van de foto merkt een scherpe lichtflits van de belichting zien. De opnames worden direct gecontroleerd en zonodig opnieuw gemaakt. Uw foto’s worden verstuurd naar uw huisarts of oogarts ter beoordeling. Op langere termijn geven de foto’s een goed overzicht in mogelijke veranderingen van uw ogen.

Duur van het onderzoek:

Zonder verwijding ongeveer 10 minutenFundus foto (JGK)
Met pupilverwijding ongeveer 40 minuten

Hier moet u op letten bij het maken van fundus foto’s:

Nadat u met een pupilverwijdend middel bent gedruppeld, blijft u ongeveer 4 uur wazig zien. Daardoor kunt u niet zelf autorijden. Het is dus aan te raden om niet direct na ingedruppeld te zijn zelf naar huis, en verstandiger om iemand mee te nemen. Ook het dragen van contactlenzen na dit onderzoek wordt afgeraden. Neem daarom als mogelijk een zonnebril mee om u tegen het felle licht te beschermen. 
 
Fundus foto, fotografie (JGK 2016)

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.