Contactlens met een zwarte pupil

Door een trauma kan de ooglens beschadigd raken, met als gevolg dat hierdoor staar ontstaat en de ooglens wit wordt. Een andere naam voor deze aandoening is Leukocorie, dat betekent letterlijk “witte pupil”. Leukocorie kan meerdere (oog bedreigende) oorzaken hebben. Daarom is het van groot belang dat u bij het ontdekken hiervan zo snel mogelijk uw oogarts informeert.
Wanneer de witte ooglens is door de pupil opening heen zichtbaar heeft het oog een witte pupil. Ook beschadigingen aan het hoornvlies kunnen, ter hoogte van de pupil, het oog witter doen lijken. Contactlens met zwarte pupil bij Leukocorie
Een contactlens met een zwarte pupil kan deze witte pupil bedekken. 
Storend invallend licht kan ook een reden zijn om de pupilopening geheel of gedeeltelijk af de dekken met een contactlens met een zwarte pupil. Een voorbeeld hiervoor is dubbelzien door onbalans van de oogspieren. Behalve een volledig occluderende versie, is de lens ook deels lichtdoorlatend verkrijgbaar.
Bij overgevoeligheid voor licht (fotofobie), of storende beeld vertekeningen, kan een occluderende lens het netvlies afschermen tegen deze inval. Het gaat hierbij meestal om zachte contactlenzen, waarvan het deel van de pupil is zwart gemaakt. Maar ook in vormstabiele harde lenzen is deze optie mogelijk. Vaak gaat het dan om grote lenzen zoals bijvoorbeeld corneale lenzen, de mini scleral of full scleral contactlens. De zwarte pupilopening is in verschillende diameters beschikbaar. Volg deze koppeling voor opties en prijs van een occluderende contactlens. 
Een contactlens met een zwarte pupil kan helemaal aan uw wensen worden aangepast. Kijk in onze webwinkel voor de mogelijkheden, maar laat u vooral bij de eerste aanpassing goed informeren. Wij staan u graag met raad en daad ter zijde. Bel ons via 0511-472486 of maak een afspraak voor een aanpassing.