Bel ons ! 050-5790220|info@jgk.nl

Handgeschilderde lenzen

//Handgeschilderde lenzen
Handgeschilderde lenzen 2017-07-17T14:47:05+00:00 

Handgeschilderde, cosmetische contactlenzen:

Handgeschilderde lenzen, geven een beschadigd oog een natuurlijke uitstraling:

Een verwonding aan het oog kan verstrekkende gevolgen hebben. Behalve dat de gezichtsscherpte geheel of gedeeltelijk verloren kan gaan, kunnen er op het oog blijvende beschadiging en littekens achterblijven. Hierdoor verliest het oog zijn natuurlijke kleur.
Ook in de meest extreme situaties is een contactlens vaak een passende oplossing. Hiervoor zijn er drie mogelijkheden, geschikt voor zowel een cosmetische als visuele indicatie:


  1. Scleralens of sclera schelp
  2. Iris printlens
  3. Iris handbeschilderde contactlens.


Scleralens of sclera schelp:

Een sclera-lens of sclera-schelp wordt ondermeer gebruikt ter correctie van een keratoconus, maar ook als prothese bij een ernstig beschadigd oog. De sclera lens kan voorzien worden van een natuurgetrouwe beschildering, die overeenkomt met die van het andere oog. Meer informatie leest u bij het item scleralenzen.

Iris printlens:

Een iris printlens is een zachte contactlens die door middel van een computer gestuurd programma van een dot matrix iriskleur wordt voorzien. Deze lenzen zijn in een aantal standaardkleuren verkrijgbaar al dan niet met een transparante pupil of een zwarte pupil.
De lenzen zijn in verschillende afmetingen leverbaar maar de afmetingen van de iriskleur en de diameter van de pupilopening/zwarte pupil zijn vast en dus niet variabel. Meer informatie leest u bij het item iris printlenzen.

Handbeschilderde iris lens:Met een iris handbeschilderde lens is dat anders, niet alleen wordt de kleur van de lens afgestemd op die van het andere oog, ook de diameter van de iriskleur, de pupildiameter ectetera zijn individueel aan te passen.
Wanneer er van een afwijkende oogstand sprake is (scheelzien/strabisme) dan is dit ook met een handgeschilderde lens te camoufleren.
Soms is een deel van de iris beschadigd (partiële aniridi) of verdwenen; een handgeschilderde lens kan dit met een partieel beschilderde lens afdekken.
Is er een probleem met storend invallend licht, een overmatige fotofobie of storend bijvoorbeeld door bijvoorbeeld een corneaal litteken of irregulair astigmatisme, of een cataract dat gecamoufleerd moet worden. Dan is een transparante lens met alleen een zwarte pupil vaak al voldoende. 
Deze lenzen kunnen zo aangepast en gefabriceerd worden dat ook het hele oogwit (sclera) bedekt wordt. Een belangrijk voordeel is dat de oogbewegingen van het onderliggende oog volledig gevolgd worden.Kortom dit type lens is voor vele doeleinden aan uw eisen aan te passen.

Procedure van de aanpassing:

Allereerst worden de maten van uw ogen zorgvuldig bepaald, waarbij vooral van het voorbeeld oog de maten bepalend zijn voor de aanpassing van de irislens.
Dan wordt er samen met u geïnventariseerd wat uw wensen en eisen zijn.
U krijgt verder een aantal 'meetlenzen' in om de maten te controleren en het effect van de uiteindelijke lens te kunnen voorspellen.
Zijn alle maten bekend, en is al het fotowerk verricht, dan wordt de lens gemaakt. Houdt u rekening met een levertijd van 5-8 weken op de handgeschilderde irislenzen en scleralenzen.
Instructie en onderhoud bij deze lenzen volgen bij aflevering.

Scleralenzen met behulp van een afdruk:

Bij het maken van bepaalde lensvormen voor bijzonder onregelmatige oogmodellen, wordt gebruik gemaakt van een afdruk.
Met een speciale basis mal en gietmateriaal wordt een 'negatief' van het oogoppervlak gemaakt. Het duurt ongeveer 30 tot 120 seconden tot de gietpasta ongeveer de stevigheid heeft als dat van een hard gekookt ei, waarna het voorzichtig van het oog genomen wordt.Van het negatief wordt vervolgens weer een 'positief' gemaakt, dat gebruikt word om een perfect passende scleralens, oogprothese of aangepast contactlens te fabriceren.Vervolgens wordt de contactlens aan de hand van foto's, kleurenwaaiers op kleur gemaakt.
Kosten:Vaak gaat het bij dit soort speciale lenzen om een medisch geïndiceerde aanpassing. De kosten van deze lenzen worden op medische indicatie van uw oogarts vaak volledig door uw ziektekosten verzekering vergoed.

 

WooCommerce Products Filter

additionele tekst
show blocks helper

LENSTYPE:

  • Show more

EIGENSCHAPPEN:

FABRIKANT:

MERKNAAM:

KIES HIER DE STERKTE:

KIES DE CILINDERSTERKTE

KIES DE ASRICHTING

KIES DE LEES ADDITIE

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.