Bel ons ! 050-5790220|info@jgk.nl

Scleralenzen

//Scleralenzen
Scleralenzen 2017-10-01T13:31:24+00:00

Scleralenzen:

 

Wat zijn scleralenzen:

Sclera lenzen zijn grote, harde vormstabiele harde lenzen van 16-25 mm.  Deze vallen ruim over de cornea, en landen op het witte deel van het oog de sclera. De ruimte tussen de top van het oog en de achterzijde van de lens is gevuld met (traan) vloeistof. 

 

Waarom sclera lenzen:

Wanneer het hoornvlies sterk vervormd of beschadigd is, zijn er met de traditionele contactlenzen en brillen vaak geen mogelijkheden meer om de gezichtsscherpte te verbeteren. In dat geval kan een scleralens de oplossing zijn. Overleg dus ook met de arts en optometrist, en bespreek deze mogelijkheid.

 

Voorbeelden van deze omstandigheden:

  • Keratoconus en irregulaire cornea’s
  • Littekenvorming op de cornea.
  • Verwondingen bij chirurgie.
  • Bij een hangend ooglid (Ptosis).
  • Therapeutisch bij extreem droge ogen.
  • Als basis voor een handgeschilderde lens.
  • Scleralenzen kunnen dan vaak een goede uitkomst bieden.

Wat zijn scleralenzen:

Scleralenzen zij vrij grote harde contactlenzen die over het ‘gekleurde deel’ van het oog vallen.De diameter van deze lenzen varieren van 12 mm tot wel 24 mm.(Een kleinere versie van deze lens is de zogenaamde semi-scleraal lens die zo’n 11 tot 14 mm in diameter zijn, u leest hier meer over bij het item semi scleraal)Deze kunststof schaaltjes komen net niet met het hoornvlies in contact, zodat daar geen druk op wordt uitgeoefend en beschadigingen kunnen ontstaan.kunnen ontstaan. De lenzen zitten vrij stevig op het oog, sporten maar ook bijvoorbeeld zwemmen met deze lenzen kan zonder al te veel risico op verlies of vuiltjes onder de lens.<Bij watersporten zoals waterpolo, worden deze lenzen ook wel eens gebruikt.<Het is meer gebruikelijk om deze lenzen bij bepaalde oogaandoeningen, zoals bijvoorbeeld bij een keratoconus of een irregulair astigmatisme, aan te passen.

Toepassing van scleralenzen:

Bij bepaalde oogaandoeningen zoals bijvoorbeeld bij een keratoconus kunnen de sclera-lenzen goede resultaten geven.
Verder is het met deze lens mogelijk om bij hangend ooglid (ptosis) een voorziening te maken die het bovenooglid beter openhoud.
Maar ook als oogprothese, waarbij de lens voorzien wordt van een geschilderde iris en een pupil is een scleralens toepasbaar.Bij extreem droge ogen, kan met een scleralens de verdamping van de tranenlaag worden geremd. Doordat de scleralens een vloeistof reservoir heeft, zorgt dit ook voor de bevochtiging van het oogoppervlak.Als sportlens bij extreme watersporten zoals bijvoorbeeld waterpolo bieden scleraallenzen een uitstekend draagcomfort zonder verlieskans met een optimale gezichtsscherpte. Bij onderwatersporten zoals duiken zijn scleralenzen zo te maken dat de scherpte voor zowel boven water, als onderwater optrimaal is.
En nog veel meer.

 

Een handige hulp bij het inzetten van harde (sclera) lenzen:

  U vindt dit artikel in de webwinkel.

 

U ziet wel, er zijn meer toepassingen mogelijk met een scleralens dan u in eerste instantie waarschijnlijk voor mogelijk houdt.
Voor meer vragen en informatie zijn wij u graag van dienst.

 

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.