Bel ons ! 050-5790220|info@jgk.nl

Omgaan met ortho-k nachtlenzen

//Omgaan met ortho-k nachtlenzen
Omgaan met ortho-k nachtlenzen 2017-09-17T16:35:53+00:00

Ortho-k nachtlens handleiding:

Wat zijn ortho-k nachtlenzen:

Ortho-k nachtlenzen zijn vormstabiele, harde lenzen, die men gedurende de slaap draagt en uitdoet na het ontwaken. Deze contactlens is in staat het oog in een andere sterkte te masseren zodat u de hele dag zonder lenzen of een bril toch scherp kunt zien. Klik bij deze Ortho-k Nachtlens handleiding voor meer informatie.
Ortho-k nachtlenzen zijn ook bekend onder de merknamen Dreamlenzen, Nachtlens, Technolens en Nightvieuw.
 
 

Belangrijk VÒÒR het inzetten van nachtlenzen:

Altijd belangrijk voordat u uw lenzen gaat inzetten & uitnemen, was zorgvuldig uw handen en droog ze af met een pluisvrije handdoek. Leg alle attributen (spiegel, vloeistof, tissues, uitneemzuigertje etc.) in gereedheid, en ga er rustig voor zitten. Lees deze ortho-k nachtlens handleiding zorgvuldig door.

Kleur codering bij ortho-k nachtlenzen:

De Ortho-k nachtlenzen zijn verschillend van kleur. Bij nachtlenzen die negatieve sterktes corrigeren is de rechterlens rood van kleur, en de linkerlens is blauw. Zo kunt u ze gemakkelijk uitelkaar houden. (Let op bij nachtlenzen die positieve correcties maken kan dit anders zijn !!)
 

Rechterlens = rood

Linkerlens = Blauw

 

Inzetten van nachtlenzen:

Plaats de lenzen 10 minuten voordat u gaat slapen (zie ook de rubriek: dragen)
Begin met het inzetten en uitnemen zoveel mogelijk in dezelfde volgorde. Begin zowel bij het inzetten als bij het uitnemen bijvoorbeeld altijd met de rechterlens, dat verkleint de kans op verwisseling.
Doe bij het inzetten een paar druppels extra inzetvloeistof in de holle kant van de lens, dat zorgt ervoor dat de lens meteen lekker zit.
Gaat u de rechterlens inzetten, houdt dan het bovenooglid van het rechteroog, over het hoofd heen met de middelvinger + ringvinger van de linkerhand stevig aan de basis van de oogharen open.
De lens ligt op het topje van de wijsvinger van de rechterhand. En u doet vervolgens het onderooglid naar beneden met de middelvinger van de rechterhand.
Buig voorover naar de spiegel, en kijk met uw linkeroog via de spiegel naar het rechteroog, zo kunt u goed zien wat u aan het doen bent.
Zet de lens in het midden van het oog, en laat daarna de middelvinger van het onderooglid voorzichtig los.
Laat daarna de middelvinger en de ringvinger aan het bovenooglid los, en knipper vervolgens 2-3 keer.
Blijft de lens goed zitten, dan kunt u rechtop gaan zitten. Met deze lens in moet u nu goed veraf kunnen kijken. Is dat niet het geval, controleer dan nog even of de lens wel helemaal goed op het oog zit.ortho-k nachtlens handleiding van JGK
De linker lens zet u op dezelfde manier in, maar dan mogelijk met de andere hand, want dan komt u beter bij het oog.
Dus, linkerlens op de linker wijsvinger, met middelvinger en ringvinger van de rechterhand pakt u het bovenooglid open en het onderooglid naar beneden houden met de middelvinger van de linkerhand.
 

Het uitnemen van ortho-k nachtlenzen:

Nachtlenzen hebben de neiging om vrij vast te gaan zitten op het oog, nadat u ze een nacht gedragen heeft.
Het is van groot belang dat de lens beweegt, voordat u deze uit het oog neemt, anders loopt u de kans op irritatie door beschadiging van het oog.
Druppel daarom voordat u de lenzen uitneemt een kunsttraan in het oog en controleer of u de lens ziet bewegen; pas daarna mag u de lens uitnemen.
 

Controle of de nachtlenslens beweegt:

Houdt als boven beschreven het bovenooglid open, en buig voorover naar de spiegel. Zet de middelvinger van de andere hand op het randje van het onderooglid en duw deze zachtjes tegen de onderkant van de lens.
Nu zou u de beweging van de lens moeten zien, als u het bovenooglid ver genoeg geopend heeft kant het ook zijn dat u telkens een klein stukje van de gekleurde lens aan de bovenkant van het oog ziet.
Bij twijfel: opnieuw een druppel kunsttraan in het oog en opnieuw de beweging controleren.
Beweegt de lens, plaats dan het zuigertje in het midden van de lens en neem de lens uit het oog. Sommige zuigertjes werken beter wanneer u deze wat bevochtigd met de bewaarvloeistof of kunsttraan vloeistof.
 

‘s Nachts (tijdens de slaap) dragen van ortho-k nacht lenzen:

Het is aan te raden de lenzen ongeveer 10 minuten voordat u gaat slapen de lenzen in te zetten.
  1. Het kan voorkomen dat de lens even niet goed aanvoelt, wat zich later hersteld. Mocht de lens blijvend irriteren, haal de lens dan eerst uit, maak ‘m schoon en zet ‘m opnieuw in. Ga nooit slapen met een lens die onnatuurlijk irriteert !
  2. Wanneer u de lens inzet is het oog erg vochtig en is er kans op verschuiven, met als gevolg dat de lens de volgende ochtend geen effect op de oogsterkte geeft. Dit risico neemt met 10 minuten sterk af.
 

Onderhoud van ortho-k nachtlenzen:

Voor wat betreft het onderhoud: houdt u zich aan de adviezen van de optometrist en lees zorgvuldig de bijsluiter van de vloeistof, klik hier voor meer informatie over vloeistof.

Naar boven 

Handige (nachtlens) tips:

Let op dat u deze lenzen jaarlijks wisselt, en regelmatig laat controleren door uw optometrist.
Houdt uw lenzenbewaardoosje in goede (schone) conditie en vervang deze iedere 6 maanden.
 
Voor meer informatie, vragen over deze ortho-k nachtlens handleiding en opmerkingen kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.
 

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.