Extended wear lenzen:

Dit zijn hoog-zuurstofdoorlatende zachte-, of harde contactlenzen die u af en toe eens een nacht of soms enkele nacht achtereen kunt inhouden. Het gaat hierbij meestal om zachte lenzen maar extended lenzen zijn er ook in vormstabiele harde contactlenzen. Heeft u bijvoorbeeld nachtdienst, dan kunt u de lens gerust een nachtje inhouden. Terwijl u de lenzen onder andere omstandigheden alleen overdag draagt. Een contactlens met zeer flexibele draageigenschappen.

 

Controle bij extended lenzen

Bij het dag & nacht dragen van contactlenzen zijn er meer oog controles nodig, om risico’s van ooginfecties te voorkomen. Hygiëne, controle en een regelmatige vervanging is zeker bij extended wear lenzen een doorslaggevende factor voor een optimaal draagcomfort. 

Extended lenzen zijn in verschillende uitvoeringen en soorten leverbaar, variërend van 1 week vervanging tot 1 jaar vervanglenzen. Handig als u af en toe uw lenzen eens een nacht wil door dragen of niet in de gelegenheid bent de lenzen de lenzen uit te nemen.
 

Voor en nadelen van Extended lenzen:

Het is natuurlijk ideaal wanneer u een contactlens eens een nachtje kunt door dragen gedurende de slaap, maar let op; u loopt meer risico op oogirritaties en infecties. Wees daarom extra secuur op de noodzakelijke hygiëne en gebruik de juiste onderhoudsmiddelen. Laat u door uw contactlensspecialist en optometrist uitgebreid informeren en testen op de geschiktheid voor het dragen van deze lenzen, en de mogelijke beperkingen voor uw ogen.
Heeft u belangstelling voor deze lenzen en gebruikt u medicijnen of zijn er ondertussen wijzigingen, neem dan een overzicht mee bij uw oogonderzoek.

 

Onderhoud van extended wear lenzen:

Het onderhoud van deze lenzen is te vergelijken met de normale zachte-, of vormstabiele lenzen. Daarom zijn deze lenzen qua onderhoudskosten te vergelijken met ”gewone” lenzen. Draagt u de lenzen meerdere dagen achtereen, dan is een extra bevochtigingsdruppel aan te raden. Er zijn ook lenzen die u meerdere dagen dag & nacht kunt dragen. Kijk hiervoor bij de permanent wear lens, en volg deze koppeling.