Bel ons ! 050-5790220|info@jgk.nl

Segmentlenzen

//Segmentlenzen
Segmentlenzen 2017-07-17T10:04:36+00:00

Bifocale segmentlenzen:

Wat is een bifocale lens ?

Bij een bifocale of multifocale lens is in de lens een gebied gemaakt waardoor u zonder extra leesbril met uw contactlenzen kunt lezen.

Hoe werkt dat ?

Bifocale lenzen met een min of meer scherpe overgang naar een apart leesdeel noemt men ook wel segmentlenzen. In tegenstelling met de multifocale lenzen met een ”geleidelijke overgang” van het vertedeel; naar het leesgedeelte van de contactlens.
De segmentlenzen geven doorgaans een uitstekende scherpte voor veraf en dichtbij. Een nadeel is dat de lenzen juist door deze techniek wat meer dikte hebben, en daardoor in eerste instantie meer voelbaar zijn in het oog.
Een paar voorbeelden hoe zo’n leesdeel in een lens ingeslepen kan zijn: (N= nabijdeel/ leesdeel)
 
Om ervoor te zorgen dat het leesdeel naar beneden blijft, worden sommige van deze lenzen iets verzwaard, waardoor de lens niet draait op het oog tijdens het dragen.

Concentrische lenzen:

Hierbij is het vertedeel centraal, of rondom geslepen.
 
De pupildiameter is hierbij een sterkbepalende factor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Welk systeem voor u het meest geschikt is, blijkt na een nader onderzoek. De contactlensspecialist kan u aan de hand van de metingen aan uw ogen en uw wensenpakket een goed advies geven.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.