Bel ons ! 050-5790220|info@jgk.nl

Medische Lenzen

/Medische Lenzen
Medische Lenzen 2018-01-10T13:46:52+00:00

Medische contactlenzen:

 

Wat zijn medische lenzen:

Bij enkele problemen met de ogen kan een medische contactlens noodzakelijk zijn. Onder de kop speciale contactlenzen staat daar al een en ander van beschreven (volgt u deze koppeling). Medische contactlenzen worden vaak (deels) door zorgverzekeraars vergoed, wanneer daar een medische indicatie voor is. Bij medische contactlenzen kan het enerzijds gaan om de gezichtsscherpte van een oog te verbeteren, bijvoorbeeld bij een keratoconus, cornea dystrofie of trauma, om het aanzicht van een beschadigd oog te verbeteren, om droge ogen te behandelen (Sjögren syndroom), hangende oogleden of slecht functionerende ooglidspieren te ondersteunen (ptosis), en trillende oogbewegingen (nystagmus)En dit is nog maar een kleine greep uit de vele opties. Overmatige lichtgevoeligheid bijvoorbeeld bij epilepsie, licht afsluitende lenzen, lenzen bij iritis, pinhole lenzen etc.

Medische lenzen en vermelding op Zorgkaart Nederland

Kortom: medische lenzen kunnen in veel gevallen een deel van de oplossing zijn. 

Medische kleurlenzen:

Om een kleur op een contactlens aan te brengen zijn verschillende technieken mogelijk. Bij zowel zachte als harde lenzen wordt een 3-D techniek gebruikt. Dit geeft een contactlens of oogprothese een zoveel mogelijke natuurlijke uitstraling. Hierdoor valt het verschil tussen de handgeschilderde lens en het ander natuurlijke oog vrijwel weg. Jan de Groot Kontaktlenzen maakt in veel gevallen gebruik van bestaande contactlensmodellen, deze zijn snel leverbaar en goed reproduceerbaar. Maar wij zijn gespecialiseerd en met maken van aangepaste lenzen. Hierbij wordt door middel van het maken van een oogafdruk een aangepaste, en dus optimaal passende lens vervaardigd. 

De oogafdruk:

Allereerst wordt met gebruikmaking van een speciale pasta een afdruk van het oog gemaakt. Dat voelt misschien een beetje raar, maar is beslist niet pijnlijk of vervelend. Bovendien is het binnen enkele minuten gedaan. Daarvan wordt dan een tegen afdruk gemaakt. Deze vormt de basis voor een aangepaste lens is. De tegenafdruk moet natuurlijk aan de strengste eisen voldoen, daarom is het nodig dat u tot en met het afwerken van de tegenafdruk aanwezig bent. De volgende stap is het maken van een contactlens basis. Dat gaat een of twee weken duren. Wanneer die gereed is wordt u opnieuw uitgenodigd voor het “passen” van dit model. Dan komt het er op aan om de fijn afwerking van deze basis te doen. Hier gaat wel even wat tijd inzitten. Is het model uiteindelijk helemaal op maat, dan worden de puntjes op de ‘i’ gezet. Dan wordt bepaald welke kleuren, de juiste pupilgrootte en positie etc. de lens krijgt. Met die gegevens wordt de laatste hand aan de hand geschilderde lens gelegd. 

 

Ogen zonder medische lens       Voor
Ogen na medische lenzen behandeling Na

 

Met zowel harde-, als zachte contactlenzen maar ook met zuurstofdoolatende scleralenzen zijn veel mogelijkheden om een (deel) van een oog te camoufleren. Neem contact met ons op wanneer u op zoek bent naar meer antwoorden op uw specifieke vragen. Want op gebied van medische lenzen zijn wij van alle markten thuis.

Kosten van medische lenzen:

In de meeste situaties zal uw oogarts de noodzaak van een medische lens onderschrijven. Met deze medische indicatie wordt de lens geheel of gedeeltelijk vergoed door uw zorgverzekeraar. Jan de Groot Kontaktlenzen contracten heeft met de meeste de zorgverzekeraars. Daarom verzorgen wij alle administratie met betrekking tot aanvragen etc.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.