Bel ons ! 050-5790220|info@jgk.nl

Auto Correctie Lens

/Auto Correctie Lens
Auto Correctie Lens 2017-10-22T09:10:23+00:00
Ogen in beweging, ook zonder bril of lenzen scherp zien.

Auto Correctie Lens (ACL)

Waarom ACL:

Voor iedereen is het belangrijk om met of zonder een correctie hulpmiddel goed te kunnen zien. Bij bepaalde beroepen is de gezichtsscherpte met en zonder correctie een doorslaggevende keuringseis. En soms is het dragen van een bril of contactlenzen zelfs helemaal niet toegestaan. Wanneer u wel een bril of lenzen draagt, zijn er vaak nog wel andere mogelijkheden om hieraan te voldoen.
Wat zijn er voor alternatieven:
1. Refractieve chirurgie (ooglaseren of implantlenzen)
2. Auto Correctieve Contactlenzen, of ortho-k nachtlenzen.
 

 

Refractieve chirurgie:

Door middel van diverse operatieve ingrepen, is de sterkte van de cornea te corrigeren. Hoewel de technieken telkens verbeteren, brengt deze ingreep toch enkele risico’s met zich mee, en zijn er altijd nog beperkingen. Naast het feit dat het een kostbare ingreep is, is niet iedereen geschikt voor deze optie. Dan blijft altijd nog de mogelijkheid van het plaatsten van implantlenzen. Hierbij worden lenzen direct voor of achter de iris geplaatst. Deze lenzen blijven altijd zitten. Wanneer u meer wilt weten over ooglaseren en voorzetlenzen, volg dan deze koppeling.
 

 

Auto-correctieve contactlenzen:

Zo’n 50 jaar geleden is men met de eerste proeven op het gebied van Orthokeratologie (afgekort Ortho-K) gestart. Met meetinstrumenten en contactlensmaterialen die op dat moment ter beschikking waren was het een langdurig proces (plm. 24 maanden), en een moeizame weg om uiteindelijk een matig resultaat te bereiken. Na jarenlange ontwikkeling, is nu het moment aangebroken om op verantwoorde wijze, met een voorspelbare uitkomst ACL aan te meten.
Auto-correctieve contactlenzen zijn speciale zuurstofdoorlatende “harde” lenzen, die het hoornvlies (cornea) zodanig aanpassen dat daarmee de sterkte van het oog in de meeste gevallen tot nul kan worden gereduceerd. Het hele proces duurt ongeveer 6-12 maanden, afhankelijk van de begin waarde. Vanaf het moment dat u hiermee start tot de tijd dat de situatie voltooid is kunt u zonder problemen goed zien. De lenzen hebben minstens hetzelfde draagcomfort als uw “normale” zuurstof doorlatende contactlenzen.

 

Doelgroep voor autocorrectieve lenzen:

 • In principe is het mogelijk iedere negatieve sterkte van uw ogen tot “nul” te reduceren. Uitgaande van een oogsterkte die niet hoger dan ca. -6.00 dioptrie mag zijn. De ACL wordt toegepast bij bijziendheid (myopie) en/of astigmatisme.
 • Bij bepaalde hobby’s of sporten kan het een uitkomst zijn wanneer u tijdelijk uw lenzen niet hoeft te dragen, maar toch scherp kunt blijven zien.
 • Voor een aantal beroepen, is het heel belangrijk om, ingeval van nood, ook zonder contactlenzen goed te blijven zien, u bent niet meer van uw bril of lenzen afhankelijk.
 • Bij een snelle irritatie van de ogen, is bij een korte draagtijd, het dragen van flexibele contactlenzen vaak prima vol te houden.
 • Ook een snelle achteruitgang van de ogen tegen te gaan, is de ACL een probaat middel, en geschikt voor iedere leeftijd.
 • De auto correctie lens aanpassing, is het veiligste alternatief voor myope correctie, zonder medische ingreep, en volledig omkeerbaar.
 • Geschikt voor de na correctie, na een chirurgische refractie correctie.
 • Ziet u op tegen een dure-, risicovolle chirurgische ingreep, kies dan voor de eenvoudigste oplossing: de ACL.
 • Ook voor correctie van astigmatisme en cilinders.
 • Bent u ouder dan 45 jaar, dan blijft een leesbril in combinatie met de auto correctie lens vaak onvermijdelijk.

 

Belangrijke voordelen van ACL: 

 1. De gezichtsscherpte tijdens het dragen van de ACL is altijd optimaal.
 2. In tegenstelling tot een operatieve ingreep, is het proces omkeerbaar. Wilt u dus weer terug naar de “oude” situatie, dan kan dit ten alle tijde.
 3. De kwaliteit van de cornea heeft er niet onder te lijden.
 4. Een ACL behandeling is pijnloos en gaat “ongemerkt” aan u voorbij.
 5. Het kostenaspect is aanzienlijk gunstiger (hierover kunt u verderop meer van lezen).
 6. ACL is een niet-chirurgische ingreep.

 

Mogelijkheden met ACL:

Er zijn meerdere mogelijkheden met ACL:
1.  Standaard autocorrectie (standaard ACL lens).
2.  Correctie met Ortho-k nachtlenzen
 

Standaard Autorrectie:

De bedoeling bij deze lenzen is dat u overdag deze speciale vormstabiele lenzen draagt, en onder omstandigheden deze lenzen uit kunt doen en dan toch nog een acceptabele gezichtsscherpte houdt. Deze lenzen worden per 24 maanden vervangen.
Met behulp van cornea meetapparatuur, wordt het oppervlak van de cornea gescand. Aan de hand van deze zeer nauwkeurige gegevens wordt een ACL aangepast. Deze lens zorgt ervoor dat het centrale gedeelte van de cornea een andere vorm krijgt, en op korte termijn deze vorm behoudt. Door deze vormverandering, veranderd sterkte van het oog. In sommige gevallen is het noodzakelijk dat een serie lenzen nodig is om het eindresultaat te bereiken. De duur van het hele proces is afhankelijk van ondermeer de beginsterkte van de ogen. Vanaf het moment dat u deze lenzen draagt kunt u echter optimaal zien.

Voordelen van dit type correctie:

 • U kunt wanneer u de lenzen uit heeft toch nog acceptabel zien.
 • Gemakkelijk bij sporten.
 • Levensduur van deze lenzen is te vergelijken met standaard vormstabiele, harde contactlenzen.
 • Voordeliger dan ortho-k nachtlenzen.
 

Nadelen:

 • Alleen af te wisselen met een aangepaste bril.
 • De scherpte wisselt vanaf het moment dat u de lenzen uitdoet.

 

De nieuwste auto correctie lens  = Ortho-k nachtlens:

De aanpassing van deze lenzen is te vergelijken met de standaard auto correctie lens.
Is de eindsituatie bereikt, dan worden de lenzen afhankelijk van de behoefte per dag of om de paar dagen gedragen. Het is de bedoeling deze lenzen gedurende de slaap te dragen, en de rest van de dag de lenzen uit te laten.
Met de ACL kunt u vanaf het eerste moment af, goed zien. De lenzen hebben bovendien een hoog draagcomfort. Om een zo goed mogelijk inzicht te krijgen van het verloop, wordt u hierbij volop betrokken, met het bijhouden van periodieke gegevens.

 

Aanpassing, begeleiding en nazorg:

Bij het dragen van autocorrectieve lenzen, is er meer onderhoud, controle en nazorg op uw ogen en lenzen nodig, zeker wanneer de lenzen, zoals bij de Ortho-k nachtlenzen, gedurende de slaap gedragen worden. Daarom is er de eerste twee maanden meer controle nodig, heeft u de lenzen wat langer dan volgt een drie-maandelijkse controle periode. De controle frequentie wordt na verloop van tijd verder aangepast, want een regelmatige controle is een voorwaarde voor het veilig dragen van ortho-k lenzen.

 

Voorwaarden en kosten:

De totale startkosten aan de aanpassing op beide ogen bij standaard auto correctie lens bedraagt ca. € 490,= 
De exacte kosten worden tijdens de screentest bepaald, zodat u weet waar u mee af bent. Dit geldt ook voor de teruggave, en garantie. Het exacte kostenplaatje bij Ortho-k nachtlenzen leest u wanneer u deze link volgt naar uitgebreide informatie over de verschillende Ortho-k nachtlenzen.

 

 
 

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.