Bel ons ! 050-5790220|info@jgk.nl

Contactlenzen & vakantie

/Contactlenzen & vakantie
Contactlenzen & vakantie 2017-11-13T07:17:46+00:00

 

DOE VOOR VERTREK: DE CONTACTLENZEN CHECK, lees de contactlens tips !!

 

 

De vakantie staat voor de deur, en voor u het weet stapt u in de auto of in het vliegtuig op weg naar uw bestemming.
Heeft u er aan gedacht om voor die tijd uw ogen en lenzen te laten controleren ? Is uw vorige contactlens check alweer even geleden, dan kan deze controle veel oogproblemen voorkomen.
Maak dus voor u vertrekt nog even een controleafspraak.
Bent u kortgeleden nog gecontroleerd door uw optometrist, dan komen de onderstaande contactlens tips u misschien goed van pas:

1. Vloeistoffen & temperatuur:

De bewaartemperatuur van de meeste vloeistoffen ligt zo rond tussen de 4°C. en 25°C. graden. Het is dus van belang de vloeistof op een koel plaats te bewaren. Conserveringsmiddelen en desinfectie middelen nemen af naarmate de fles langer geopend is. Ga dus niet met een halflege fles op vakantie, maar neem liever 2 kleine, nieuwe verpakkingen mee. 
Bijvullen van vloeistoffen, of hergebruik van kleine flesjes, kan tot zeer onaangename irritaties en oogontstekingen leiden.
Van een aantal gerenommeerde vloeistof fabrikanten zijn vloeistof reispakketten, zogenaamde travelkits verkrijgbaar, met kleine reisverpakkingen vloeistof en schone, nieuwe lenshouders. 

2. Vloeistof en handbagage:

In het vliegtuig is een beperkte hoeveelheid vloeistof toegestaan (maximaal 100 ml.) Vanwege de lage vochtigheidsgraad in het vliegtuig raad ik u aan een bevochtings vloeistof te gebruiken de u van tijd tot tijd tijdens hert dragen van de lenzen kunt gebruiken. Mocht het een optie zijn dan zou u tijdens de vlucht misschien uw reservebril kunnen dragen.
Er zijn (dag)lenzen verkrijgbaar met een hoger watergehalte, die ook bij lage vochtigheid goed functioneren.

3. Extra bevochtigingsdruppels:

Extra bevochtiging, zeker wanneer u naar een warme omgeving gaat, is aan te bevelen. Kies voor kleine verpakkingen, liefst minims voor eendaags gebruik. Deze zijn hersluitbaar, bedoeld voor 1 dag, en vaak zonder extra toevoegingen geschikt bij alle soorten en merken lenzen.

4. Zonnebrand olie & lenzen:

Dat gaat dus niet goed samen, is een lens eenmaal verontreinigd, dan kunt u deze maar beter vervangen.Zon & contactlens tips

5. Reservelenzen & sportlenzen:

Ga niet op reis zonder reservelenzen! In sommige situaties zijn zachte lenzen, bijvoorbeeld eendaglenzen, een prima reservelens ook als u harde lenzen draagt.
Deze zitten per stuk, steriel verpakt. U heeft er geen extra vloeistof bij nodig, en u kunt ze gemakkelijk bewaren. Verder met meer handige contactlens tips: 

6. Zwemmen met contactlenzen:

Afgezien van het risico op verlies van uw lenzen dient u rekening te houden met het feit dat zwemmen in ‘open” water, maar ook in gechloreerde zwembaden een sterk risico op ziekte verwekkers geeft. Dus bij zwemmen: eventueel eendaglenzen of anders lenzen uit ! Lees ook de rubriek over het risico bij contactlenzen en water !!

 

7. Op safari en in de tropen:

Gebruik van vloeistoffen en andere druppels vereisen extra aandacht als het gaat om bewaren, hoeveelheden en gewicht. Laat u daarom uitgebreid informeren wat de opties zijn. Afhankelijk van uw reistraject en manier van reizen is er beslist een goede oplossing te vinden, uw optometrist weet raad !

8. Een goede zonnebril:

Let op dat in het hooggebergte, in de sneeuw en aan het water uw ogen extra blootgesteld worden aan het schadelijke UV licht, zorg daarom voor een goede oogbescherming in de vorm van een zonnebril.
Zelfs zonnelenzen geven maar een beperkte bescherming van uw oog !!Kijk naar de video hoe u in uw bestaande zonnebril of duikbril een handig leesstukje kunt zetten.

9. Zorg voor een schone lenshouder:

Lenshouders moeten regelmatig (1x per 3 maanden) vervangen worden. Vanwege de veroudering van de lenshouder loopt u kans op oog irritaties, ontstekingen en verminderd draagcomfort. Bad eend contactlens tips
In de webwinkel van Jan de Groot Kontaktlenzen, vindt u lenshouders in allerlei soorten en uitvoeringen, en ideale reisetuis voor harde-, en zachte lenzen. 

10. Do’s and dont’s

 Was zorgvuldig uw handen voor dat u de lenzen inzet, uitneemt en onderhoudt.
 Denk erom dat de (kraan)waterkwaliteit in een groot aantal landen minder is dan u hier gewend bent.
 Gebruik bij twijfel flessenwater.
 Zwemmen met (zachte) contactlenzen geeft groot risico op oogirritaties en ontstekingen, overweeg hiervoor daglenzen te dragen
 Draag een goede zonnebril om uw ogen te beschermen tegen het schadelijk UV licht.
Heeft nog vragen en/of opmerkingen over deze contactlens tips, dan bent u van harte welkom op ons contactlens spreekuur.
Ook wanneer u uw lenzen niet via ons heeft aangeschaft bieden wij u een gedegen oogcontrole en contactlens onderzoek door de optometrist.

 

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.