Bel ons ! 050-5790220|info@jgk.nl

Meibomitis

//Meibomitis
Meibomitis 2017-12-20T07:15:59+00:00

Meibomitis (Meibomian Gland disease)

Wat is Meibomitis: 

In de oogleden zit een grote hoeveelheid klieren, de Meibom klieren, die ervoor zorgen dat er een olieachtige filmpje bovenop, aan de buitenkant van de traan laag komt. De kliertjes hebben hun uitmondingen aan de rand van de oogleden. Tijden de knipperslag komt een kleine hoeveelheid van deze vettige substantie op de traanfilm. Dit vettig laagje heeft als belangrijk effect dat het onderliggende waterige deel van de traan niet te snel verdampt.
 
De meibomklieren hebben hun uitmondingen, wel zo’n 60 stuks, aan de randjes van de boven-, en onderoogleden. Een andere benaming voor Meibomitis is MGD, wat staat voor Meibomian Gland Disease.
Bij meibomitis functioneren deze Meibom klieren niet of niet goed, of zijn er ontstekingen aan de klieren of ooglidrandjes. Hierdoor wordt is de hoeveelheid klierstof (Meibum) minder geworden, of dikker geworden, waardoor het niet of moeilijker uit de kliertjes kan komen. Er kunnen dan harde bultjes aan de oogleden ontstaan. Uiteindelijk ontstaat er een Chalazion. Voordat het zover is kunt u er nog veel aan doen om het probleem op te lossen. 
 

Enkele oorzaken van Meibomitis:

Huidaandoeningen, zoals Acne Roceacea
Leeftijd ( naarmate de leeftijd vordert nemen deze klachten toe)
 

Belangrijk bij MGD:

Door ooglidverwarming en ooglidmassage kunt een grote verbetering aanbrengen. Onderstaand vindt u wat tips, maar kijk ook bij video & gebruik naar enkele instructie filmpjes.

De effectieve behandeling van MGD bestaat uit:

1. Behandeling in onze droge-ogen praktijk:

  Intensieve ooglidverwarming
  Uitdrukken van de kliertjes zodat eventuele verstoppingen verholpen worden.
  Ooglidrand behandeling (Lees meer over de Blephex therapie)
  Deze behandeling wordt over langere tijd meerdere keren op de praktijk uitgevoerd.

2. Uw dagelijkse thuisbehandeling bij MGD:

  Warme ooglid kompressen
  Oogdruppels en traanverbetering
  Soms ondersteund door gebruik van antibiotica/ en/of corticosteroïdes
  Gezonde voeding
 
 
Voor behandeling en advies bij droge ogen kunt u een terecht in ons optometrisch centrum in Groningen, belt u alstublieft voor een afspraak 050-57900220

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.