Bel ons ! 050-5790220|info@jgk.nl

Monovision

Monovision 2017-07-18T09:04:57+00:00

Monovision en gemodificeerde monovision leessystemen:

 

 

Wat is monovision:

Letterlijk: 'kijken met 1 oog'. Voor sommige mensen werkt een systeem van monovision correctie fantastisch. Een monovision systeem, waarbij het ene oog optimaal veraf kijkt en wat minder goed nabij, en het andere oog juist de korte afstand superscherp heeft, is een zeer oud en vertrouwd systeem.

Hoe werkt het:

Het systeem valt of staat met het vermogen van de hersenen om het beeld van het ene oog bij verafzien of lezen te laten prevaleren. Natuurlijk gaat dat niet zonder slag of stoot. Behalve een aantal metingen voor wat betreft de sterkte en pasvorm van beide ogen, speelt dominatie, pupillometrie maar ook uw dagelijkse werkzaamheden een grote rol.
Het gaat hierbij om een goede en evenwichtige correctie van beide ogen. Met als resultaat:
Een prima vertesterkte en een uitstekend leesresultaat.

Gemodificeerde leessystemen:

In een aantal situaties kan een gemodificeerd systeem de oplossing zijn. In dat geval wordt er op een van de ogen een multifocale met een specifieke lensopbouw lens geplaatst. Dat oog levert dan ook een bijdrage aan het verafzien.


Voor wie is monovision geschikt:

In eerste instantie zult u verbaast zijn over deze oplossing. Het biedt u de mogelijkheid om ook onder schemerige omstandigheden goed te kunnen dichtbijzien. Heeft u een zogenaamd 'leesberoep' waarbij u langdurig stukken leest, dan is monovision misschien niet de juiste oplossing voor u. Maar heeft u afwisselend leeswerk, computerwerk en bijvoorbeeld vergaderingen, dan is het zeker de moeite waard monovision als optie voor u eens te bespreken.


Voor en nadelen:

Een belangrijk voordeel is het kijkresultaat, wat met alle soorten en merken lenzen te realiseren is.
Zeker bij beginnende leesklachten is een monovision systeem een optie.
Monovison systemen zijn niet beperkt door sterktes.
Bovendien is het kostenaspect zeer interessant; monovision systemen hoeven niet duurder te zijn dan uw huidige lenssysteem.
Nadelen zijn er natuurlijk ook: Blijkt dat het systeem voor u niet werkt, dan is een verdere aanpassing gewoon niet mogelijk, en is bifocaal of multifocaal wellicht een betere oplossing. Soms wordt een monovision systeem bij autorijden wel eens als hinderlijk ervaren, vaak gaat het niet om de 'dagelijkse' ritjes. In dat geval is een goed alternatief voorhanden.

 

Meer, op uw situatie afgestemde informatie, ontvangt u van uw contactlensspecialist.

 

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.