Bel ons ! 050-5790220|info@jgk.nl

Anomaloscoop

//Anomaloscoop
Anomaloscoop 2017-09-28T10:06:06+00:00

Anomaloscoop:Test afbeelding van de Heidelberg Anomaloscoop

Toepassingen voor een anomaloscoop:

Personen met normaal kleurenzicht worden trichromaten genoemd, zij kunnen probleemloos onderscheid maken tussen rood, groen en blauw. Een dichromaat heeft een absoluut defect/complete afwezigheid een onderdeel in het kegeltjes systeem. Een anomaloscoop geeft uitsluitsel bij storingen in het herkennen van kleuren.
De HMC (Heidelberg Multi Color) anomaloscoop is accuraat instrument voor het onderzoeken, classificeren en graderen van deze defecten. Dit komt doordat het instrument de mogelijkheid heeft om verschillende storingen in kleurenzien op te sporen. Na een screenende test met de anomaloscoop wordt het duidelijk op welke probleem er gefocust moet worden. 
Gebaseerd op Rayleigh condities speciaal voor rood en groen defecten, en in de Moreland instelling (blauw-groen) voor minder voorkomende tritan defecten
Heidelberg Multi Color Anomloskop
Heidelberg Multi Color Anomloskop
type Moreland en Rayleigh (MR)
In de Rayleigh instelling wordt een mengsel van rood en groen licht vergeleken met een gele lichtbron:
Groen (548 nm) + rood (666 nm) vormen samen geel (589 nm)

Hardy, Rand and Rittler (HRR) test:

De HMC is niet de enigste mogelijkheid om kleurenblindheid op te sporen. Van een aantal testen wordt door JGK bij het onderzoek naar kleurenblindheid gebruik gemaakt. Daarom zijn er een aantal hieronder beschreven.De HRR test is een voorbeeld van een pseudo isochromatische test gebruikt bij de diagnose en screening van kleurenblindheid. Maar natuurlijk ook voor het uitsluiten van de aanwezigheid deze aandoening.

Ishihara test:

Omdat de test makkelijk en snel te doen is, wordt de Ishihara test bij keuringen veel gebruikt om storingen in het kleurenzien te ontdekken. Hoewel geen diagnostische test, zoals de anomaloscoop en zeker zo effectief.

Farnsworth-Munsell D15 test:

Dan is er de Farnsworth-Munsell diagnostische test om de kleurenzien te onderzoeken. Bij deze test worden kleuren vergeleken en te rangschikken volgens het kleurenspectrum. De gegevens vormen op papier een indicatie voor het kleurenzien defect. Deze test wordt per oog uitgevoerd, omdat verschillen in defecten in het onderscheiden van kleuren vaak voorkomt.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.