Bel ons ! 050-5790220|info@jgk.nl

Hybride Lenzen algemeen

//Hybride Lenzen algemeen
Hybride Lenzen algemeen 2017-10-22T07:48:04+00:00

 

De Hybride contactlens:

 

Wat zijn hybride contactlenzen:

Een hybride contactlens is een vormstabiele, harde contactlens met daaraan een ”kraag” van zacht lensmateriaal. Ofwel een zachte contactlens voorzien van een vormstabiele, harde kern.
Op deze manier wordt het draagcomfort van een zachte contactlens gecombineerd met de optimale gezichtsscherpte eigenschappen van een vormstabiele lens. Dit type lens is jaren geleden (1985) eerder op de markt verschenen maar er waren zoveel mankementen aan deze lens dat dit concept weer uit de roulatie genomen werd.
Inmiddels zijn er een succesvolle opvolgers van de hybride contactlens op de markt in een aantal modellen.

 

De uitvoeringen:

Voor de standaard correcties is deze lens in zowel plus -, als minsterktes leverbaar, maar vooral bij keratoconus afwijkingen is deze lens uitstekend toepasbaar. Zelfs voor zeer afwijkende oogvormen, zoals bijvoorbeeld na refractieve chirurgie, degeneratieve cornea’s, of tijdens een correctie met intacts® bij keratoconus. Hybride keratoconuslenzen worden in verschillende uitvoeringen geleverd, passend tot een zekere graad van de keratoconus.

Verloop van de aanpassing van hybride lenzen:Op dit oog een hybride contactlens

De aanpassing van hybride lenzen is zoals bij alle vormen van keratoconus een kwestie van meten en vooral kijken hoe de aanpassing van de lens op het oog is. Wanneer de verhoudingen tussen de lens en het oog correct zijn, levert de hybride contactlens de beste prestaties.
De metingen die vooraf gedaan worden hebben betrekking op de oogsterkte, oogdrukken, dikte van het hoornvlies en het meten van de “vorm” van het oog en de plaats en het type van de keratoconus.

 

Topografie:

Een topograaf is een instrument dat van een groot oppervlak van de cornea de vorm kan bepalen. Op die manier kan de plaats, de vorm van de conus worden bepaald verder geeft het beeld al een eerste indicatie over gradering van de keratoconus.

Pachymetrie:

De dikte van het hoornvlies wordt gemeten met een pachymeter, met behulp van bijvoorbeeld ultrasonische golven wordt de plaatselijke hoornvliesdikte gemeten. Hierbij wordt het hoornvlies vooraf verdoofd, zodat u hier helemaal niets van voelt. Er zijn meerdere methodes en instrumenten waarmee de dikte van het hoornvlies exact bepaald kan worden. Tomey pachymeter, ter bepaling van de cornea dikte

De biomicroscoop:

Een biomicroscoop ook wel spleetlamp genoemd, is het belangrijkste gereedschap bij een keratoconus. Het is een mocroscoop waarmee ondermeer de traanlaag kan worden beoordeeld en de verschillende lagen van het hoornvlies mee kunnen worden bekeken. Dit instrument wordt ook gebruikt om uiteindelijk de pasvorm van de lens te beoordelen.Biomicroscoop, spleetlamp

Hybride aanpaslenzen:

De 1e contactlens wordt volgens de meetresultaten bepaald. Deze lens word tegelijkertijd met een kleurstof op het oog geplaatst. Er wordt bij de aanpassing van deze lenzen nogal kwistig met kleurstoffen gewerkt. Om schade aan uw kleding te voorkomen Met behulp van een speciale lamp en de biomicroscoop kan je pasvorm van de lens beoordeeld worden. Aan de hand van deze gegevens worden zonodig andere meetlenzen geplaatst. Is eenmaal de juiste vorm en maat van de contactlens bekend, dan wordt met de contactlens in gemeten wat de juiste sterke moet worden.
Deze lens wordt bij de fabrikant besteld. Levertijd, ca. 8 werkdagen.

Afleveren/instructie van de hybride contactlenzen:

Wanneer de lenzen binnengekomen zijn worden deze op de juiste gegevens gecontroleerd en wordt er met u een afspraak voor instructie gemaakt.
Tijdens de instructie wordt u precies geleerd hoe u de lens moet inzetten, uitnemen, hanteren en onderhouden.
Voelt u zich voldoende vertrouwd met het inzetten en uitnemen van de lens, dan neemt u de lens mee en wordt er een afspraak gemaakt voor de eerste controle. Het is de bedoeling dat u dan met de lens in op controle komt.
Zijn er problemen of heeft u nog vragen, dan kunt u natuurlijk altijd eerder terecht.

Controle en nazorg bij hybride lenzen:

In overleg met de optometrist worden er nieuwe vervolgafspraken gemaakt. Vooral in de beginperiode is het de bedoeling dat u regelmatig (minimaal 2x per jaar, maar soms vaker) voor controle komt.

Onderhoud van hybride lenzen:

Een waterstof peroxide systeem is het meest geschikte onderhoud van dit type lens. U hoeft de lens dan niet manueel te reinigen, alleen nog even afspoelen met een zoutoplossing is genoeg. Enkele voorbeelden van een effectief waterstof systeem: EverClean, Easysept, Oxisept en AO-Sept.

 

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.