Het Free-Lens-Plan, een uniek contactlens systeem van Jan de Groot Kontaktlenzen

Wat houdt het Free-Lens-Plan in: 

In het Free-Lens-Plan wordt in overleg met u een vervanging cyclus afgesproken. Wij zorgen ervoor dat uw lenzen steeds op tijd geleverd worden. In het FLP proberen wij hoogwatergehalte zachte lenzen, maar ook flexibele harde lenzen, dubbelfocuslenzen etcetera. te combineren met een zeer gering onderhoud. Om te voorkomen dat u in een noodsituatie toch een eerder gedragen lens gaat gebruiken, moeten uw oude lenzen worden ingeleverd, maar kunt u op statiegeld basis altijd beschikken over een paar nieuwe, steriel verpakte reserve lenzen.
Natuurlijk blijft een regelmatige controle noodzakelijk. Het Free-Lens-Plan is gebaseerd op een maandelijkse betaling. Dit gaat d.m.v. incasso machtiging. Op deze manier is het mogelijk ten alle tijde uw systeem per maand te beëindigen. En u betaalt uw lenzen naarmate u ze draagt. Hiermee is het probleem van dure lenzen die uiteindelijk in de kast terecht komen dus opgelost. De kosten van controles, nieuwe lenzen etc. zijn in dit maandbedrag opgevangen.

Pluspunten van het Free-Lens-Plan: 

Een ideaal systeem dus voor het dragen van contactlenzen. U hoeft nergens aan te denken, voor uw controles krijgt u per post, fax of E-mail bericht en uw lenzen ontvangt u gemakkelijk thuis per post. Zeer voordelig, terwijl u ieder moment kunt overstappen naar de allernieuwste ontwikkelingen. Het Free-Lens-Plan heeft als voordeel, dat u nagenoeg zonder beperkingen kunt overstappen van de ene lens op de ander. U betaalt hiervoor een vast bedrag per maand d.m.v. een automatische incasso machtiging. Bevallen de lenzen u niet, of wilt u eens wat anders proberen, dan kunt u zonder extra kosten overstappen naar een ander lenstype, of het Free-Lens-Plan stoppen. Ideaal voor diegenen die een aantal mogelijkheden eens uitgebreid wenst te proberen, zonder vast te zitten aan teruggave garantie termijnen.

Kosten indicatie bij het Free-Lens-Plan: 

U heeft de keuze uit alle soorten en merken contactlenzen, voor een of twee ogen. Het Free-Lens Plan wordt vooral aanbevolen voor de soorten lenzen waarvan de levensduur bekend is zoals bij de zachte lenzen de dag- week en maand vervanglenzen, maar ook flexibele lenzen die een levensduur hebben van 1 of 2 jaar vindt u in het FLP. Een voorbeeld van de kosten: Stel u draagt een zachte contactlens op beide ogen met een vervangschema van 3 maanden: Hiervoor betaalt u een maandbedrag vanaf €10,= (draagt u op een oog een lens, dan kunt u de prijs halveren) Voor zachte maandlenzen berekenen wij u een maandbedrag vanaf €18,50 de harde zuurstofdoorlatende lenzen kosten vanaf €14,= per maand.

De voordelen van het Free-Lens-Plan nog even op een rijtjeLensAlert bij het Free-lens-Plan, tijdig lenzen wisselen.

 • Geen hoge aanschafkosten van uw lenzen.
 • Alle kosten van controles, nazorg en reguliere lenzen inbegrepen.
 • Geen extra Service Card nodig.
 • Gratis LensAlert.
 • Betaling geschiedt per maand d.m.v. een automatische incasso.
 • Bij verlies, breuk of diefstal een laag eigen risico voor een vervangende lens.
 • Gemakkelijk zonder extra kosten overstappen naar een ander soort lenzen.
 • Eenvoudig per maand te beëindigen.
 • Automatische toezending van uw lenzen naar uw huisadres.
 • Reserve lenzen op statiegeld basis.
 • Enzovoort, enzovoort.

Er zijn ook enkele nadelen van het Free-Lens-Plan:

 • U kunt niet rommelen met de draagtijd van uw lenzen, bijvoorbeeld: maandlenzen mag u dus maar een maand dragen.
 • Tijdige en regelmatige controles door de contactlensspecialist zijn een noodzaak
 • Al met al is het Free-Lens-Plan een systeem waarbij u nagenoeg alle kanten mee op kunt, tegen een zeer redelijke prijs. U heeft de keuze uit alle soorten en merken contactlenzen, aangepast een gecontroleerd door een O.V.N. optometrist-contactlensspecialist.