Bel ons ! 050-5790220|info@jgk.nl

Irisprintlenzen

//Irisprintlenzen
Irisprintlenzen 2017-10-15T12:00:43+00:00

Irisprint lenzen: 

Wat zijn irisprint lenzen:

De iris ook wel het regenboogvlies genoemd, met daarin de pupil verzorgt een belangrijke functie. De spiertjes in de iris regelen hoever de pupil opengaat. Bij weinig licht is de pupil groot, bij veel licht wordt de pupil klein. De iris bevat zeer veel pigmentcellen, die de kleur van de iris bepalen. Bij veel pigment heeft men meer bruin gekleurde ogen, weinig pigment kleurt de iris meer blauw. Zonder iris gaat het dus echt niet. Irisprint lenzen zijn doorgaans zachte contactlenzen voorzien van een computer gestuurde nabootsing van een iris. Deze lenzen zijn leverbaar met een ondoorzichtige zwarte pupil of met een transparante pupilopening. 

Camouflage lenzenOnder een vergrotingsapparaat is de opbouw uit gekleurde puntjes (dot matrix) goed te zien, maar met het blote oog is dit niet te zien. De lenzen zijn niet volledig ondoorzichtig, zoals bij een handgeschilderde lens. Een kleine hoeveelheid van de eigen oogkleur schijnt door deze lens. Het is een uitstekende en simpele oplossing om iris defecten van de ogen te camoufleren. Deze beschadigingen kunnen door een operatie of ongeluk ontstaan, maar er kunnen ook slijtageplekken ontstaan bij een pigment dispersie syndroom of iris atrofie.
Bij albino’s is de hoeveelheid pigment sterk gereduceerd. Ook in de iris is de hoeveelheid pigment sterk afgenomen. De iris is dan doorschijnend in plaats van lichtdicht en het ‘valse’ licht zorgt voor en lage gezichtsscherpte. 
Doordat de eigen oogkleur het eindresultaat bepaald, is het vaak niet te zien dat er camouflage lenzen gedragen wordt. Deze irisprint lenzen worden in een groot sterktebereik gemaakt, de kleurmogelijkheden zijn echter beperkt. Ook aanpassingen zoals een grotere iris diameter of pupil diameter zijn bij een irisprint lens niet leverbaar. 

 

Toepassing van deze prothese lenzen:

  • Gedeeltelijke (partiële) irisbeschadigingenirisprint lenzen
  • Albinisme
  • Camouflage van een cataract pupil (leucoria pupil).
  • Afdekken van de pupilopening voor storend invallend licht.
Een belangrijk voordeel van deze camouflage lenzen is de reproduceerbaarheid, dat wil zeggen als u eenmaal voor een bepaalde kleur gekozen heeft, dan kunt u er verzekerd van zijn dat volgende lens dezelfde kleurstelling heeft. Het maakt de lenzen dan ook voordeliger. 

Lichtdichte contactlens:

Om ervoor te zorgen dat er geen licht door de lens gaat kan de lens ook geleverd worden in een lichtdichte uitvoering. Hierbij wordt op de achterzijde van de lens nog een extra laag aangebracht waardoor er geen licht meer door het gekleurde deel van de contactlens schijnt. De mogelijkheden van iris printlenzen zijn beperkt, maar bestrijken een redelijk scala van uitvoeringen. Verder zijn er de handpainted lenzen, de handgeschilderde irislenzen. Deze camouflage lenzen worden individueel vervaardigd. Behalve nagenoeg alle mogelijkheden en uitvoeringen die technisch mogelijk zijn kunnen vervaardigd worden. Met variaties op bijna alle vlakken.

camouflage lenzen

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.